Servicii de lux în Pasajul de la Universitate: 90.000 de euro pentru curăţenia pasajuluiAdministraţia Străzilor Bucureşti, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, este dispusă să plătească aproximativ 90.000 de euro pentru serviciile de curăţenie din Pasajul de la Universitate. Asta după ce, aceeaşi instituţie a mai dat câteva zeci de mii de euro pentru a repara chiuvetele şi WC-urile vandalizate anul trecut şi a anunţat recent că vrea să dea încă 770.000 de euro pentru întreţinerea scărilor rulante din pasajul Universitate, scări rulante care însă au fost mai mult nefuncţionale în ultimii ani. 

Administraţia Străzilor va plăti firmei Sc Clean Prest Activ SRL până la 400.520 de lei cu TVA pe an (aprox. 90.000 euro) pentru serviciile de curăţenie, îndepărtare graffiti şi protecţie antigraffiti în Pasajul Universitate. Serviciile de curăţenie urmează să fie efectuate pe toate suprafeţele aferente pasajului Universitate, incluzând scările de acces şi grupurile sanitare, se menţionează în documentaţia de atribuire a contractului. 

Astfel, societatea Clean Prest Activ SRL va efectua două tipuri de curăţenie:

- curăţenie permanentă (care cuprinde curăţenie curentă ce se va efectua zilnic şi curăţenie generală ce se va efectua la două luni)

- curăţenie periodică ce se va efectua lunar. 

Curăţenia zilnică a toaletelor din pasajul Universitate include spălarea suprafeţelor orizontale utile-gresie, spălarea pereţilor despărţitori, spălarea scărilor rulante, spălarea obiectelor sanitare (10 chiuvete, 10 vase WC, 5 pişoare), înlocuirea sacilor menajeri (35 l), înlocuirea hârtiei igienice în grupurile sanitare, completarea săpunului lichid şi înlocuirea pastilelor în pişoare. 

Serviciile de curăţenie se vor desfăşura 24/24h, inclusiv sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, pentru efectuarea curăţeniei fiind necesare minim două persoane calificate/tură dintre care una să fie bărbat.

Conform sursei citate, toate suprafeţele aferente pasajului Universitate, scările de acces şi grupurile sanitare vor fi curăţate şi igenizate astfel încât să fie permanent în stare de curăţenie.

"Curăţenia se va execută de personal specializat, preferabil la ore cu afluenţă redusă de pietoni şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: utilizarea de echipament şi solutii de curăţat adecvate fiecărei suprafeţe ce urmează a fi curăţată şi igienizată, iar produsele utilizate pentru curăţat nu trebuie să degradeze suprafaţa curăţată şi să nu afecteze sănătatea oamenilor şi mediul înconjurător", se specifică în contract.  

Antecedente grave în ceea ce priveşte toaletele din pasajul Universitate

În prezent, toaletele publice din pasajul Universitate sunt deschise, după ce timp de mai multe luni anul trecut au fost închise pe motiv că fuseseră vandalizate, după cum B365.RO a scris aici. 

Administraţia Străzilor a plătit atunci circa 30.000 de euro pentru reparaţiile celor două toalete publice din pasajul de la Universitate. 

Contracte păguboase pentru pasajul Universitate

Administraţia Străzilor continuă astfel seria contractelor păguboase ce vizează pasajul Universitate. Instituţia subordonată Primăriei Capitalei vrea să mai contracteze şi servicii de întreţinere a scărilor rulante în pasajul Universitate, servicii mai scumpe decât o vilă de lux, după cum B365.RO a scris aici şi care se ridică la suma de 771.000 euro. Asta cu toate că, de la inaugurarea pasajului, în decembrie 2008, scările rulante au funcționat cu întrerupere. De fapt, mai mult au stat pe loc. Iar în decembrie 2011 a trebuit să intervină Avocatul Poporului pentru ca scările rulante să fie repuse în funcțiune. 

Pasajul Universitate a fost modernizat în decembrie 2008. Pentru tot acest proiect, municipalitatea a plătit atunci, din bani publici, aproape şase milioane de euro.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE