Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov: Numărul cazurilor grave a crescut. ZECI de LEȘINURIServiciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat vineri, până la ora 18.00, 437 de solicitări pentru cazuri grave, urgenţe de cod roşu şi galben, pentru aproape 95 dintre acestea fiind necesară intervenţia echipelor medicale în spaţii publice.

Au fost , de asemenea, 33 de cazuri de leşin, cu şi fără pierderea conştienţei, pe fondul căldurii excesive, a declarat pentru News.ro, managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

"De la ora 8 şi până la ora 18 au fost înregistrate 801 cazuri dintre care 473 de urgenţe de cod roşu şi galben. Este o creştere a numărului cazurilor de urgenţă. Din totalul acestor cazuri grave, 93 au fost în spaţii publice", a explicat managerul SABIF.

Potrivit medicului, din cele 93 de cazuri pentru care s-a intervenţi în locuri publice, 33 au fost leşinuri cu şi fără pierderea conştienţei.

Medicul recomandă bucureştenilor să evite plimbările prin soare la orele amiezii, să se îmbrace corespunzător, să bea multe lichide şi să evite alcoolul şi cafeaua în aceste zilele toride.

Etichete: ambulanţă, ambulanta bucuresti, caniculă, victime canicula

0/1 COMENTARII
Xulescu
07 iul 11:07
+0
VOTURI
-0
Pare putin absurd sau macar greu de inteles: daca a fost anuntat cod portocaliu si apoi COD ROSU de caldura, cum de sunt atatea cazuri de lesinuri in strada? Oamenii... care toata ziua se uita la televizor si navigheaza pe internet, chipurile "ca sa se informeze", de fapt nu stiau?! Sau, daca stiau, de ce au mai iesit pe strada la orele de caldura maxima?? Aveau ganduri sinucigase? Sau doar vroiau sa-si testeze rezistenta, sa vada pana unde pot ajunge de departe inainte sa-i loveasca lesinul?!

De ce nu au stat in casa?!

Eu personal nu am iesit deloc din casa atunci cand a fost codul rosu! Doar spre seara, pe la 22-23 am iesit spre supermarket (e in zona unul deschis pana pe la 1 noaptea).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h