Serviciul de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în Capitală, delegat unei firme private pe 8 aniConsiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat joi un proiect de hotărâre care prevede delegarea prin concesiune a serviciului public de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în Capitală către o firma privată. Contractul va fi încheiat pentru o perioadă de opt ani şi are o valoare estimată de 340 milioane lei fără TVA.

Serviciul de dezinfectie si dezinsectie al Capitalei, delegat unei firme private pe opt ani (Foto ddd-bucuresti.ro)
Serviciul de dezinfecţie şi dezinsecţie al Capitalei, delegat unei firme private pe opt ani (Foto ddd-bucuresti.ro)

Serviciul de dezinfectie, dezinsectie si deratizare al Municipiului Bucuresti va fi delegat unui operator privat pentru o perioada de 8 ani, au decis, joi, consilerii generali.

Contractul, cu o valoare estimata de 340 milioane lei va fi atribuit prin licitatie.

In ultimii 20 de ani de acest Serviciu s-a ocupat Firma 3D Romania. Contractul acesteia cu Primaria
Capitalei a expirat in decembrie anul trecut.

Potrivit studiului de oportunitate aprobat de CGMB, operatorul care va presta acest serviciu trebuie sa aiba 329 agenti DDD (deratizare, dezinsectie, dezinfectie) structurati in echipe de 4 persoane si mai multe dotari printre care:

- 40 aparate portabile generatoare de ceata

- 120 nebulizoare;

- 60 autovehicule pentru deplasarea echipelor

- 20 utilaje de mare capacitate generatoare de ceata rece

- 2 utilaje de mare capacitate generatoare de ceata calda

- 20 autoutilitare cu atas cu 5 locuri;

- 2 autoutilitare cu atas Termofogger, etc.

Pentru achizitionarea utilzajelor este nevoie de o investitie de circa 9,6 milioane lei. Pentru prestarea acestor servicii pe domeniul privat, fie persoanele fizice sau private vor incheia un contract cu acest operator privat fie municipalitatea va stabili o taxa.

CITEŞTE ŞI Bucureștiul, fără serviciu de deratizare și dezinsecție. Primăria va demara procedura de atribuire

De la sfârșitul anului trecut, Primăria Capitalei a rămas fără contract pentru asigurarea serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, existând riscul izbucnirii unei epidemii. Mai mult, până când Primăria va finaliza procesul de delegare a acestui serviciu vor mai trece doi ani. În această situație, reprezentanții municipalității vor să demareze, în regim de urgență, o procedură de atribuire a unui contract pentru prestarea acestor servicii până când va fi terminată licitația pentru delegarea serviciului. Această procedură de urgență reprezintă o "scurtătură", pentru că licitația este înlocuită cu negocierea directă cu un operator economic. Un proiect de hotărâre privind demararea unei proceduri de atribuire în regim de urgență a fost aprobat la sfârşitul lunii februarie de Consiliului General al Municipiului București.

Etichete: contract firma privata, delegare prin concesiune, deratizare, dezinsecţie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE