SFÂNTA PARASCHEVA, SĂRBĂTOARE 14 OCTOMBRIE: Moaștele Sfintei Parascheva, scoase la procesiune vineriSFÂNTA PARASCHEVA, SĂRBĂTOARE 14 OCTOMBRIE: Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi scoasă într-o scurtă procesiune, după care va fi depusă în incinta Mitropoliei. SFÂNTA PARASCHEVA este sărbătorită pe 14 OCTOMBRIE.

SFANTA PARASCHEVA, SARBATOARE 14 OCTOMBRIE: Moastele Sfintei Parascheva, scoase la procesiune vineri
SFÂNTA PARASCHEVA, SĂRBĂTOARE 14 OCTOMBRIE: Moaștele Sfintei Parascheva, scoase la procesiune vineri
Foto: puterea.ro

SFÂNTA PARASCHEVA, SĂRBĂTOARE 14 OCTOMBRIE:

Câteva sute de mii de pelerini sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în municipiu urmând să fie aduse din Grecia şi moaştele Sfintei Maria Magdalena, iar de la Bucureşti cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur, informează realitatea.net.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase vineri seară din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar după o scurtă procesiune, vor fi depuse într-un baldachin, în curtea lăcaşului de cult.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pelerinajul de la Iaşi va începe vineri seară şi va dura o săptămână, autorităţile ieşene estimând că în municipiu vor ajunge în această perioadă câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.

Tot vineri seară, vor fi aduse cu avionul de la Mănăstirea "Simonos Petras" din Sfântul Munte Athos moaştele Sfintei Mironosiţe şi Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, aşezată într-o raclă în care se va afla şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci.

Sfânta Liturghie, programată marţi, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

PELERINAJ DE SFÂNTA PARASCHEVA:

Autorităţile se aşteaptă ca rândurile de pelerini să se formeze cu 12 ore înainte de scoaterea sfintelor moaşte din Catedrala Mitropolitană.

Reprezentanţii Jandarmeriei ieşene au precizat că din localitatea ilfoveană Voluntari vor sosi, la sfârşitul săptămânii, aproximativ 7.000 de credincioşi cu 150 de autocare. Transportul pelerinilor va fi asigurat de Primăria Voluntari.

Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării au stat şi câte 12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte. Anul trecut, în cele şase zile de pelerinaj, aproximativ 250.000 de credincioşi s-au închinat la sfintele moaşte.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Etichete: moaşte, sarbatoare 14 octombrie, sfanta parascheva

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE