Sfântul Ioan Gură de Aur. Tradiţii şi obiceiuri. De ce nu trebuie să te cerţi DUMINICĂSfântul Ioan Gură de Aur, 13 noiembrie, tradiţii şi obiceiuri. Pe 13 noiembrie, crestin-ortodocşii îl pomenesc pe Sfântul Ioan Gură de Aur, unul din cei trei Sfinţi Ierarhi. Sfântul Ioan Gură de Aur a fost arhiepiscop al Constantinopolului şi a propovăduit credinţa ortodoxă în vremuri tulburi pentru creştini.

SARBATOARE 30 IANUARIE- SFINTII TREI IERARHI: Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul
SĂRBĂTOARE 30 IANUARIE- SFINŢII TREI IERARHI: Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul
Foto: bzi.ro

Sfântul Ioan Gură de Aur, 13 noiembrie, tradiţii şi obiceiuri. Pe 13 noiembrie, crestin-ortodocsii il pomenesc pe Sfantul Ioan Gura de Aur, unul din cei trei Sfinti Ierarhi. Sfantul Ioan Gura de Aur a fost arhiepiscop al Constantinopolului si a propovaduit credinta ortodoxa in vremuri tulburi pentru crestini.

A fost inaltat de la randuiala de cleric de Sfantul Meletiei, patriarhul Antiohiei, iar de Flavian a fost facut diacon si preot. Sfantul Ioan Gura de Aur a lasat mostenire ortodocsilor cuvinte de invatatura, iar textele sale sunt pastrate si azi.

Sfântul Ioan Gură de Aur, 13 noiembrie, tradiţii şi obiceiuri. Iata cateva traditii si obiceiuri de Sfantul Ioan Gura de Aur, care se respecta pe 13 noiembrie:

1. In aceasta zi, crestinii merg la biserica pentru a cere iertarea pacatelor. E bine sa duca niste merinde cu ei pentru a fi sfintite, mai ales ca se apropie Lasata Secului, iar din 15 noiembrie incepe Postul Craciunului.

2. Nu e bine ca in aceasta zi oamenii sa se sfadeasca. Cei care se cearta pe 13 noiembrie vor avea 13 zile cu mare ghinion pana la finalul anului.

3. Se da pomana celor nevoiasi. E bine ca dupa ce crestinii participa la slujba dedicata Sfantului Ioan Gura de Aur sa ofere cateva lucruri celor nevoiasi: haine pe care nu le mai folosesc, mancare, carti de rugaciuni, iar copiilor fructe si dulciuri.

Citeşte mai mult pe teotrandafir.com

Etichete: gura de aur, ioan gura de aur, obiceiuri, sărbătoare, sarbatoare ortodoxa, sfantul ioan gura de aur, traditii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE