SFATURI DE WEEKEND. Ce poţi face la sfârşit de săptămână în BucureştiMuzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" invită vizitatorii vineri, 20 aprilie, la ora 18.30, la vernisajul expoziţiei temporare de fotografie "#2Rusia - file din natură", care transpune în imagini fascinante bogăţia şi diversitatea ţării cu cea mai mare suprafaţă de pe glob, potrivit http://antipa.ro.

Ce poti face in Bucuresti in weekend
Ce poţi face în Bucureşti în weekend

Proiectul este organizat în colaborare cu Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din România şi Societatea Geografică Rusă.

Evenimentul va include un scurt moment artistic oferit de Şcoala Rusă precum şi alte surprize dezvăluite pe parcurs.

Intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziţia va face parte din circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 20 mai a.c., informează site-ul citat.

* Vineri, 20 aprilie, de la ora 19.00, la Sala "Auditorium" a Muzeului Naţional de Artă al României are loc un concert extraordinar de jazz, informează un comunicat al Centrului Naţional de Cultură a Romilor- Romano Kher.

Concertul va fi un eveniment de excepţie în peisajul cultural rom prin aducerea în atenţia publicului a unuia dintre cei mai apreciaţi violonişti de muzică jazz, Florin Niculescu. Alături de acesta vor concerta Bruno Rousselet (contrabas), Vlad Popescu (tobe), Petrică Andrei (pian).

Florin Nicolescu s-a născut în România, într-o familie de muzicieni romi, iar la vârsta de 20 de ani s-a mutat în Franţa şi în scurt timp a ajuns să fie unul dintre cei mai preţuiţi şi talentaţi jazzmani din lume, concertând pe marile scenei alături de cei mai buni cântăreţi de jazz, arată sursa citată.

Evenimentul este organizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor - Romano Kher în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Agenţia Naţională pentru Romi şi Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa".

* Opera Naţională Bucureşti prezintă duminică, 22 aprilie, de la ora 18.30, opera semi-stage "Turandot" de Giacomo Puccini.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Invitaţii speciali ai serii vor fi soprana Dragana Radakovic în rolul Turandot şi tenorul Kamen Chanev în rolul Calaf, arată un comunicat al ONB.

"Turandot" este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami şi Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecţia lui Carlo Gozzi "1001 de zile" (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.

Foto: (c) Radu TUŢĂ / AGERPRES FOTO

Spectacolul "La Traviata" de Giuseppe Verdi este prezentat în premieră în deschiderea stagiunii 2014-2015 a Operei Naţionale Bucureşti (ONB)

Premiera mondială a spectacolului a avut loc în 25 aprilie 1926, la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini.

Opera lui Puccini a devenit de-a lungul timpului cunoscută în întreaga lume pentru "Nessun dorma", aria celebră din actul final interpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

În distribuţia spectacolului din 22 aprilie de pe scena Operei Naţionale Bucureşti se află: Dragana Radakovic (invitat) - Turandot, Valentin Racoveanu - Altoum, Horia Sandu - Timur, Kamen Chanev (invitat) - Calaf, Crina Zancu - Liu, Florin Simionca - Ping, Liviu Indricău - Pang, Andrei Lazăr - Pong, Dan Indricău - Mandarinul.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 27 aprilie şi 18 mai, începând cu ora 18.30.

Etichete: ce poti face in weekend, weekend, weekend bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h