Sfaturile Poliției, anti-viol: Vestimentaţia decentă şi comportarea modestă nu incită la acostăriÎn actualul context, în care se discută foarte mult despre violul din județul Vaslui, în care victima violată de șapte bărbați a fost stigmatizată și acuzată de opinia publică locală, a fost abordată inclusiv tema gândirii de tipul "femeia e de vină" pentru agresiunile sexuale la care e supusă. Nu e de mirare că această concepție există în societate, dacă însăși instituția care apără legea, Poliția, le transmite femeilor să stea cu ochii în pământ și să se îmbrace într-un anumit fel, pentru a nu îi "provoca" pe agresori. 

Fusta scurta incita la viol? Foto - zok.ro
Fusta scurta incita la viol? Foto - zok.ro

Iată ce sfaturi le dă Poliția Română, pe site-ul propriu, studentelor, pentru a nu fi violate: "Vă prezentăm câteva măsuri de autoprotecţie care trebuie respectate pentru a nu ajunge în astfel de situaţii:

Când plecaţi din cămin, anunţaţi colega de cameră în legătură cu locul în care vă deplasaţi şi evitaţi să vă deplasaţi neînsoţite, mai ales la ore târzii;

Evitaţi plimbările prin locuri slab iluminate;

Invitaţia unor persoane, cunoscute întâmplător, de a vă însoţi în diferite locuri (discoteci, restaurante, plimbări cu maşina etc.) trebuie să vă creeze suspiciuni, evaluând riscul la care vă expuneţi;

Oricât de plăcută şi ademenitoare ar fi o cunoştinţă întâmplătoare, să luaţi măsuri de siguranţă înainte de a accepta să o vizitaţi, să o însoţiţi în anumite locuri sau să o invitaţi în cameră (gazdă);

Vestimentaţia decentă şi comportarea modestă nu incită la acostări;

La distracţii, este recomandat ca fetele, mai ales, să fie însoţite de către persoane de încredere, evitând, pe cât posibil, să rămână singure într-un cerc de băieţi;

O ţinută şocantă şi un comportament ambiguu reprezintă factori favorizanţi în astfel de situaţii."

Vă reamintim și cazul din Centrul Vechi, în care o fată a fost agresată sexual de un taximetrist - Un blogger justifică agresarea sexuală a unei fete:"Tipa are chef de sex, că de asta iesise in oras" 

Simona Tache a publicat un text în care atacă acest tip de gândire la adresa femeilor - "Femeia e vinovată și atunci când e violată, și atunci când e implicată într-un adulter. Ea e cea care provoacă, cea care ispitește, de lungimea fustei ei depind libertatea sau starea civilă a celui care a fost ispitit. Bărbatul e doar un penis ambulant, care nu știe carte, el umblă bezmetic prin lume și pică nevinovat în tot felul de vagine-capcană. Iar această opinie e împărtășită vehement chiar și de foarte multe femei din mediul urban." - arată bloggerița, în textul Violata vinovată din Vaslui, păsărica de la București și zdreanța universală.

Simona Tache spune că a scris textul ca urmare a declarației unuia dintre săteni: „Aşa-i trebuie, dacă s-a urcat în maşină cu şapte. Dacă era fată cuminte, nu păţea nimic. Fata e de vină. A distrus şapte familii, oameni credincioşi care nu au avut niciodată probleme cu legea".

Etichete: poliţia, sfaturi, viol

0/3 COMENTARII
vlad
23 iul 11:21
+0
VOTURI
-0
Penibil, cine a scris chestia aia ar trebui penalizat serios, este exact cum se spune: victima e vinovata. Nene, daca vrei trebuie sa te poti imbraca si in bikini pe strada, ca e canicula!!!
faliment
23 iul 08:18
+0
VOTURI
-0
Femeia poate sa se imbrace cum vrea. Daca-si ia o rochie sau fusta nu inseamna ca au liber sa se urce pe ea vreo 7 animale needucate, proaspat coborate din copaci. Idiotilor!
Cris
22 iul 12:33
+0
VOTURI
-0
Cretinul de Piticu, nu a spus nimic referitor la acest caz? Nici aici, nici pe blog?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h