Sicriul cu trupul Regelui Mihai a trecut pe sub Arcul de Triumf şi a ajuns la Palatul RegalSicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală, fiind întâmpinat şi aplaudat de sute de oameni. La sosirea în Capitală, cortegiul funerar a trecut mai întâi pe sub Arcul de Triumf.

Funeralii Regele Mihai
Funeralii Regele Mihai

UPDATE Filosoful Mihai Şora a fost primul care a intrat în Sala Tronului, miercuri, imediat după ora 21:00, pentru a-i aduce un omagiu Regelui Mihai.

Mihai Şora a şi scris în cartea de condoleanţe, mesajul său fiind: "Adânc îndurerat, la moartea Regelui inimii mele".

Luminiţele de sărbători au fost stinse în Capitală pe tot traseul cortegiului, iar drapelele au fost coborâte în bernă.

 

 

Peste 1.000 de persoane, unele cu drapele tricolore, au aşteptat la Palatul Regal sosirea cortegiului. Mai mulţi oameni au scandat "Regele şi patria!" şi "Monarhia salvează România!".
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal, acolo unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş.

Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, între ora 21.00 şi ora 24.00; joi, 14 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00 şi vineri, 15 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00. Intrarea este liberă.

Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugaţi să respecte următoarele reguli:

- Să fie îmbrăcaţi în ţinută corespunzătoare, cu culori închise.

- Să nu poarte sacoşe, genţi ori bagaje voluminoase de niciun fel.

- Să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

- Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea şi filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

- Să aibă la ei un document de identitate.

- Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi aşezate în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuarul din faţa grilajului Palatului. Personalul Casei Majestăţii Sale va fi la faţa locului, pentru a îndruma publicul participant.

- Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poştă, pe adresa Palatului Elisabeta.

- În incinta Palatului Regal, fumatul şi vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcţiona un post de prim-ajutor.

Conform programului funeraliilor Regelui Mihai, sâmbătă, 16 decembrie, după o scurta ceremonie religioasă şi militară în Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

Etichete: funeralii regele mihai, regele Mihai

0/1 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU
14 dec 19:10
+0
VOTURI
-0
Oferta originala lucru pe net exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE