Siderurgiştii protestează joi în BucureştiSute de sindicalişti din întreaga ţară nemulţumiţi de creşterea preţurilor la energie vor protesta, joi, începând cu ora 12:00, în Bucureşti.

Siderurgistii protesteaza joi in Bucuresti
Siderurgiştii protestează joi în Bucureşti
Foto: ziare.com

Protestul va avea loc în faţa Guvernului, scrie digi24.ro.

Peste 300 de sindicalişti din Combinatul Siderurgic de la Galaţi şi-au dat întâlnire în centrul oraşului, de unde au plecat cu şase autocare spre Capitală. Angajaţii platformei, împreună cu liderii lor, protestează joi în faţa Palatului Victoria faţă de preţul mare al energiei electrice impus marilor consumatori.

Manifestaţia vine după avertismentul dat de reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi, care au spus că, dacă preţul energiei nu va scădea, vor muta afacerea în altă ţară, aşa că salariaţii ar putea rămâne pe drumuri.

„Mittal îşi poate schimba afacerea în altă ţară a lumii unde are mult mai multe condiţii, iar România va rămâne o colonie fără locuri de muncă şi într-o gravă sărăcie", a declarat miercuri în acest context tensionat Ilinca Diaconu, lider sindical la ArcelorMittal Galaţi.

„Asta înseamnă o pierdere substanţială pentru sectoare economice ca metalurgia şi chimia-petrochimia", a comentat Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa.

În total, peste 1000 de sindicalişti sunt aşteptaţi să participe la mitingul de joi.

Miercuri, câteva sute de sindicalişti de la Alro Slatina au venit în Bucureşti pentru a protesta la Palatul Victoria şi în faţa sediului Curţii Constituţionale. Ei se tem că îşi vor pierde locurile de muncă, în condiţiile în care marii consumatori industriali au plătit anul trecut peste 400 de milioane de euro pentru energia verde. Din cauza aceasta, ei ameninţă cu închiderea unor secţii sau relocarea combinatelor în alte ţări.

Etichete: protest, protest Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE