SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD SE JOACĂ, JOI, DUPĂ 16.30, ÎN SEMIFINALELE DE LA WIMBLEDONSIMONA HALEP ÎN SEMIFINALELE DE LA WIMBLEDON. SIMONA HALEP, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, va juca, joi, după ora 16.30, pe terenul central de la All England Club, în semifinalele turneului de la Wimbledon, cu jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13).

SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD SE JOACA, JOI, DUPA 16.30, IN SEMIFINALELE DE LA WIMBLEDON
SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD SE JOACĂ, JOI, DUPĂ 16.30, ÎN SEMIFINALELE DE LA WIMBLEDON

SIMONA HALEP ÎN SEMIFINALELE DE LA WIMBLEDON Meciul dintre HALEP şi BOUCHARD este al doilea de pe terenul central, fiind precedat de cealaltă semifinală dintre Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, şi Lucie Safarova, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 23, scrie Mediafax.

SIMONA HALEP ÎN SEMIFINALELE DE LA WIMBLEDON Prima partidă va începe la ora 15.00. Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit, miercuri, prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19

SIMONA HALEP ÎN SEMIFINALELE DE LA WIMBLEDON Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON Site-ul oficial al turneului de la Wimbledon a prezentat o analiză a meciului SIMONA HALEP - SABINE LISICKI, concluzia acesteia fiind că victoria clară a româncei a fost datorată serviciului şi returului mai bune, numărului mai mic de greşeli, tacticii şi polivalenţei demonstrate de numărul 3 WTA. 


SIMONA HALEP LA WIMBLEDON Potrivit sursei citate, elementele cheie care au dus la succesul Simonei Halep au fost următoarele:

Serviciu: Accentul este pus în mod normal pe loviturile puternice ale lui Lisicki, dar în realitate Halep a fost superioară la acest capitol, câştigând 80 la sută din punctele pe primul serviciu, faţă de 56 în cazul germancei. Deşi este o jucătoare mai mică şi mai puţin puternică, Halep a avut în medie o viteză mai mare cu 7 mile pe oră la al doilea serviciu (83 la 76).

Returul: SIMONA HALEP şi-a creat opt oportunităţi de break, faţă de două adversara sa, dintre care românca a câştigat cinci. Halep a returnat distrugător pe al doilea serviciu al germancei. Numai în penultimul ghem a trimis două lovituri crunte pentru a o descuraja şi mai mult pe Lisicki.

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON Greşeli: Succesul lui Halep a fost construit pe o consistenţă impresionantă, iar astăzi nu a fost altfel. În 16 ghemuri a menţinut un nivel foarte mic de greşeli, 11, în timp ce Lisicki a comis 20 de erori, dintre care 11 în 23 de minute, cât a durat al doilea set.

Lupta tactică: Lisicki este la cel mai înalt nivel când stă pe linia de fund şi dictează jocul cu loviturile ei puternice. Dar Halep a scos-o pe Lisicki din zona confortabilă şi a pus-o să alerge, manevrând-o cu lovituri în unghi larg şi bine plasate. Când Lisicki este întinsă, smucită dintr-o parte în alta şi forţată să recupereze, pur şi simplu nu mai este aceeaşi jucătoare.

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON Polivalenţă: Există un motiv pentru care Halep este considerată una dintre cele mai inteligente jucătoare din circuit. Ea a povestit cum a fost capabilă să schimbe jocul când era condusă cu 4-1 în primul set, mărind numărul de schimburi de mingi într-un punct şi dechizând terenul cu lovituri în unghi. Când Lisicki s-a văzut pusă în dificultate în setul doi, nu a avut un Plan B.

Etichete: Eugenie Bouchard, semifinale Wimbledon, Simona Halep, Wimbledon

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE