SIMULARE ACCIDENT METROU: Un metrou a deraiat la staţia Pipera - pasagerii, evacuaţi forţat. FOTOSIMULARE ACCIDENT METROU: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a desfășurat astăzi, 30.10.2015, în jurul orei 00:30, un amplu exercițiu cu forțe și mijloace la stația de metrou Pipera. Acesta a fost unul inopinat, având drept scop evaluarea și pregătirea, atât a echipajelor de pompieri, cât și a celorlalte categorii de personal cu atribuții în gestionarea unor situații de urgență complexe produse la metrou.

SIMULARE ACCIDENT METROU: Situația tactică generală a exercițiului a presupus gestionarea unei situații de urgență la metrou produsă de un seism major. Conform exercițiului, în subteran o garnitură de metrou a deraiat la 50 de metri de stația Pipera sensul de mers dinspre stația Aurel Vlaicu, ca urmare a unui cutremur de 7,2 pe scara Richter.

SIMULARE ACCIDENT METROU: În urma acestui accident două persoane au rămas încarcerate, două persoane au fost rănite grav și cinci persoane au fost accidentate ușor din totalul de 40 de pasageri. Totodată, a izbucnit un incendiu la nivelul vagonului 3, punându-se astfel în pericol viața călătorilor aflați în metrou și pe peron.

SIMULARE ACCIDENT METROU: În condițiile în care aproximativ 600.000 de persoane folosesc zilnic metroul ca mijloc de transport, producerea unei situații de urgență complexe în subteran poate genera panică în rândul călătorilor. Eforturile de înlăturare a posibilelor vulnerabilități cu care se pot confrunta pompierii în cazul producerii unei eventuale situații de urgență la metrou au fost demarate odată cu începerea anului 2015.

SIMULARE ACCIDENT METROU: Astfel, a fost elaborată Concepția acțiunilor de răspuns în situații de urgență la societatea de transport cu metroul București „Metrorex" S.A., iar în primele trei luni ale acestui an, pompieri din cadrul I.S.U. București-Ilfov au realizat recunoașteri și verificări la toate stațiile de metrou existente în București.

SIMULARE ACCIDENT METROU: Următorul pas a fost întreprins în luna aprilie a.c., când, de comun acord cu conducerea S.C. Metrorex S.A. s-a stabilit desfășurarea unui exercițiu similar celui de astăzi pentru a observa capacitatea de răspuns a pompierilor profesioniști și serviciului privat pentru situații de urgență Metrorex la stația de metrou Republica.

SIMULARE ACCIDENT METROU: Ca urmare a celor semnalate atunci, o vulnerabilitate care limita timpul de expunere a pompierilor în tunelul de metrou a fost reprezentată de lipsa aparatelor de respirat care să ofere o autonomie ridicată. În luna august a.c., cu fonduri ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost achiziționate 40 de echipamente care le vor permite pompierilor să desfășoare intervenții de lungă durată în medii ostile, inundate cu fum, cum ar fi galeriile subterane de la metrou sau alte tunele.

SIMULARE ACCIDENT METROU: Aparatul de respirat cu autonomie ridicată este soluția tehnică adoptată de salvatorii din întreaga lume. În prezent, aparatele de respirat ale pompierilor nu permit utilizarea în regim de intervenție pentru mai mult de 40 de minute. Noile aparate de respirat permit utilizarea de până la 80 de minute în regim normal, iar cu utilizarea unui dispozitiv adițional atașat acestuia, autonomia poate atinge 240 de minute.

SIMULARE ACCIDENT METROU: Toate aceste măsuri întreprinse au drept scop asigurarea siguranței cetățeanului, gestionarea situațiilor de urgență în mod corespunzător prin pregătirea pompierilor și utilizarea de echipamente care să permită desfășurarea unor intervenții complexe în condiții de siguranță.

Etichete: ISU Bucureşti, metrou deraiat, SIMULARE ACCIDENT METROU, statia Pipera

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE