SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE și BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.ROSIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE și BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.RO: Elevii claselor a a XII-a susțin, joi, 10 martie, SIMULAREA probei la alegere a profilului. Puteți consulta mai jos MODELE de SUBIECTE și BAREME pentru cei care vor da proba la ANATOMIE sau BIOLOGIE VEGETALĂ și ANIMALĂ, conform EDU.RO.

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE si BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.RO
SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE și BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.RO

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE și BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.RO:

Elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține de luni simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Elevii aparținând minorităților naționale, care au studiat în limba maternă, vor avea pe 8 martie simularea la Limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie și, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie.

MENCȘ precizează că toate probele sunt scrise, rezultatele urmând a fi afișate pe 18 martie.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

"În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral", arată MENCȘ.


MODELE DE SUBIECTE BAC 2016- ANATOMIE

BAREM DE CORECTARE BAC 2016- ANATOMIE

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE și BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.RO:

MODELE DE SUBIECTE BAC 2016- BIOLOGIE VEGETALĂ și ANIMALĂ

BAREM DE CORECTARE BAC 2016- BIOLOGIE VEGETALĂ și ANIMALĂ

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE și BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.RO:

CALENDARUL simulărilor:

7 martie 2016 Simularea probei E)a): probă scrisă – Limba si literatura română
8 martie 2016 Simularea probei E)b): probă scrisă – Limba si literatura maternă
9 martie 2016 Simularea probei E)c): probă scrisă – Proba obligatorie a profilului
10 martie 2016 Simularea probei E)d): probă scrisă – Proba la alegere a profilului si specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

SUBIECTELE DIN 2015 de la SIMULARE:

SUBIECTE SIMULARE ANATOMIE BAC 2015 CLASA A XII-A CLICK AICI

BAREM SIMULARE ANATOMIE BAC 2015 clasa a XII-a CLICK AICI

BAREM DE CORECTARE BIOLOGIE SIMULARE BAC 2015

SUBIECTELE LA BIOLOGIE VEGETALĂ LA SIMULAREA BACALUREATULUI 2015 CLASA A XII-A

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE și BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.RO:

REZULTATELE SIMULĂRILOR de BAC din 2015, în BUCUREȘTI:

În urma simularii Examenului de Bacalaureat 2015, elevii din Municipiul Bucuresti au obtinut urmatoarele rezultate:

I. Clasa a XII-a: - limba si literatura romana, proba scrisa E)a), procent de promovare - 64,24% - limba materna, proba scrisa E)b), procent de promovare - 80,65% - proba obligatorie profilului, proba scrisa E)c), procent de promovare - 58,66% - proba scrisa la alegere a profilului si specializarii E)d), procent de promovare = 62,44%

II.Clasa a XI-a: - limba si literatura romana, proba scrisa E)a), procent de promovare -- 52,78% - limba materna, proba scrisa E)a), procent de promovare - 67,01% - proba obligatorie profilului, proba scrisa E)c), procent de promovare - 45,95% .

Situaţia notelor peste 5 la clasa a XI-a se prezintă astfel:

- Limba română - 51,77% (în creştere cu peste 7 procente faţă de 2014 - 44,22%),

- proba obligatorie a profilului/Matematică sau Istorie - 42,35% (în creştere cu peste 6 procente faţă de
anul trecut - 36,32%) şi

- Limba maternă - 56,97% (în scădere faţă de 2014 - 62,42%).

 Rata de participare la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi prezenţi din 148.143 de elevi înscrişi), respectiv 83,31% la clasa a XII-a (147.454 de elevi prezenţi din 177.000 de elevi înscrişi).

Ministerul Educației precizează că elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire a disciplinelor nu este similară celei de clasa a XII-a.

Scopul simulării probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, ajutorul acordat acestora pentru a conştientiza nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final.

La fel ca anul trecut, subiectele au fost unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare, fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu modelele de subiecte publicate încă din luna noiembrie 2014 pe site-ul subiecte2015.edu.ro.


Etichete: bac 2016, barem de corectare, barem de corectare anatomie, barem de corectare bac biologie, clasa a xii a, modele de subiecte, simulare bac 2016, simulare bac anatomie, simulare bac biologie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE