SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BAREM de CORECTARE şi MODELE BACALAUREAT 2017SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE. Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

BACALAUREAT 2017
BACALAUREAT 2017

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE.

Clasa XI-a (click pe imagine pentru mărire)

Clasa a XII-a (click pe imagine pentru mărire)


Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XII-a în anul şcolar 2016-2017 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE.
Desfăşurarea simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2016-2017 se realizează în baza unei proceduri separate, care va fi comunicată ulterior.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2016-2017 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE.

Subiectele şi baremul de corectare pot fi vizionate pe edu.ro.

Ministerul Educației Naționale (MEN) organizeaza de luni până vineri, la nivelul întregii țări, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, la acestea fiind așteptați să participe peste 250.000 de elevi.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, obiectivele simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE.

Luni vor fi susținute proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a) — bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a), iar marți, proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) — bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a) de către elevii aparținând minorităților naționale.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, joi vor avea loc proba scrisă la matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) — proba obligatorie a profilului — bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a), iar vineri, proba E)d) — proba la alegere a profilului și specializării — bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII-a).

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE.

"Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", precizează MEN.

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea. Anul trecut, rata de prezență la simularea evaluării naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%.

În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE. Calendarul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi al simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat naţional, în anul şcolar 2016-2017:

13 martie 2017
– Limba şi literatura română – probă scrisă (clasa a VIII-a)
– proba E)a) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura română
14 martie 2017
– Limba şi literatura maternă – probă scrisă (clasa a VIII-a)
– proba E)b) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
16 martie 2017
– Matematică – probă scrisă (clasa a VIII-a)
– proba E)c) (bacalaureat) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului
17 martie 2017
– Simularea probei E)d) (bacalaureat) – probă scrisă –
– Proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)
31 martie 2017
– Afişarea rezultatelor

SIMULARE BAC 2017 SUBIECTE MARTIE edu.ro. BARE de CORECTARE şi MODELE.

Etichete: BARE de CORECTARE, edu.ro, modele, SIMULARE BAC 2017, SUBIECTE MARTIE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE