SIMULARE Cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului în interior, când va fi gata. FOTOGALERIESIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului se desfăşurau, la sfârşitul anului trecut, la cota +45 în anumite zone ale edificiului, cele mai multe din activităţile de construcţii derulându-se însă între cotele +27 - +36, anunţa Patriarhia Română. Până aproape de finele anului 2016 însă, este de aşteptat ca lucrările să avanseze până la cota +80. Între timp, Patriarhia Română a dat publicităţii mai multe randări în care prezintă cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului în interior atunci când va fi complet finalizată.

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI.  Unele imagini simulează chiar cum credincioşii se roagă deja în Catedrală. 

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Din imagini se poate observa că spaţiile sunt deosebit de generoase în interiorul Catedralei Mânturii Neamului, aici urmând să încapă 5.000 de oameni. Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va surprinde prin grandoare şi va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibil din orice punct al Capitalei. 

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

Mai multe imagini din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, atunci când va fi gata, puteţi vedea în GALERIA FOTO. 

Lucrările la Catedrala Neamului au ajuns lA COTA +45

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI.  Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic. B365.RO a prezentat, în exclusivitate, funcţiunile complete ale Catedralei aici.

Potrivit reprezentanţilor de pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, lucrările au avansat destul de mult spre finele anului trecut, astfel că în anumite zone ale edificiului acestea au ajuns la cota +45. 

"A început montajul armăturii rigide în zona absidei de pe partea de nord a Catedralei, se pregăteşte prima turnare de pe partea de sud, deasupra zonei corului, se montează în continuare fermele pentru platforma de la cota +27 care ne va fi utilă pentru toate lucrările de la cotele superioare. Se pregăteşte montajul armăturii rigide în peretele exterior al altarului, în partea de răsărit a Catedralei, şi se montează armătură flexibilă în cele patru noduri de circulaţie care bordează absidele nord şi sud, spre răsărit şi spre apusul Catedralei", declara la finele anului trecut, ing. Dan Dumitrescu, diriginte de şantier la Catedrala Mântuirii Neamului. 

CITEŞTE ŞI Cum s-a ridicat Catedrala Mântuirii Neamului, în imagini din 2010 până în prezent FOTOGALERIE anuală

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI.  Discuţiile despre Catedrala Mântuirii Neamului, o construcţie megalomanică ce ar urma să fie vizibilă din orice punct al Capitalei, au început în urmă cu mai mulţi ani, în 2007 s-a pus piatra de temelie, însă lucrările propriu-zise, vizibile şi de bucureşteni, au demarat în 2010 cu organizarea de şantier şi câteva lucrări de infrastructură. În cinci ani însă, Catedrala Neamului s-a ridicat la cota +45 deasupra solului, estimările fiind şi mai optimiste pentru anul viitor, când ar urma să ajungă la cota +80. Finanţarea de la bugetul de stat a Catedralei Mântuirii Neamului a stârnit însă cele mai vii dispute la Bucureşti şi în ţară, odată cu schimbarea Guvernului fiind anunţat şi că vor fi oprite finanţările de acest gen.

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. După ce sunt finalizate aceste operaţiuni, se va continua cu lucrările de zidărie. 

Conform site-ului dedicat proiectului, lucrările de tencuire a spațiilor interioare din infrastructura Catedralei au fost realizate în proporție de 65%. 

Patriarhia Română: În noiembrie 2016, lucrările la Catedrala Neamului vor ajunge la cota +80 m. FOTO

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Peste un an de-acum încolo, lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar trebui să ajungă la cota +80 metri, anunţă Patriarhia Română care a demarat o amplă campanie de colectare de fonduri pentru continuarea construcţiei celui mai mare lăcaş de cult din România. În iunie 2017, turla mare de la cota +120 metri ar urma să fie finalizată, construcţia colosală fiind astfel terminată.

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Patriarhia Română anunţă că, până în luna mai 2016, corpul principal al Catedralei Mânturii Neamului ce ajunge până la cota de +46 metri înălţime va fi finalizat, iar până în noiembrie 2016 va fi terminată şi turla de clopote de la cota +80 metri. Conform Patriarhiei, construcţia gigant de 120 de metri înălţime, ce depăşeşte inclusiv Casa Poporului, va avea turla mare gata în luna iunie 2017, în acest sens fiind demarată o amplă campanie de colecatre de fonduri pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului. 

SIMULARE INTERIOR CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. 

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, catedrala manturtii neamului, credincioşi, INTERIOR CATEDRALA NEAMULUI, SUMILARE INTERIOR

0/18 COMENTARII
Popa Ghitsa Catanutsa
25 mai 21:31
+0
VOTURI
-0
gtrgr: Mirosi a nemernic de la o posta! Nu te lega de cele sfinte, ca nu e bine, tu nu pricepi nimic din lumea asta! Din cele sfinte, nici atat. Ai grija de sanatatea sufletului tau bolnav, nu huli!
Popa Ghitsa Catanutsa
25 mai 21:21
+0
VOTURI
-0
Sorosisti atei si fara rost pe lume, dati-va cu posteriorul de pamant, dati-va cu capul de catapeteasma, urlati si injurati, ca Marea Catedrala a Romanilor tot se va construi si va dainui, iar persoana Patriarhului Daniel, va intra in istoria acestui popor! Iar voi, niste neica nimeni, nu o sa-si mai aduca aminte nimeni de voi.
GetBeGet
25 mai 21:04
+0
VOTURI
-0
Sa dea Dumnezeu sa nu apuci sa o vizitezi!
Popa Ghitsa Catanutsa
25 mai 21:00
+0
VOTURI
-0
Si despre Sf.Petru de la Roma, tot de neam prost? Si Saint Paul din Londra, tot de neam prost? Dar, caterala Sf.Sava din Belgrad, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume (15.000 locuri), construita de un popor de 9 milioane de locuitori, data in folosinta in 2009 si care aduce anual 1 milrd de euro in visteria turismului, tot neam prost, hai ce zici? Iti inchipui puterea Papei fara catedrale? Iti inchipui Papa fara Sf.Petru? In maxim 20 de ani Catedrala mantuirii se va amortiza. Daca ai parale, investeste in zona viitoarei catedrale, va fi investitie sigura, nu pierzi. Va fi cel mai important punct de vizitat din Romania, va pune Romania pe harta crestinismului.
MosNae
28 nov 16:59
+0
VOTURI
-0
Intreaba-i pe arhitectii de biserici.
GetBeGet
28 nov 16:57
+0
VOTURI
-0
Cris, esti soroshist sau de la misa lui Bivolru ?
MosNae
28 nov 16:49
+0
VOTURI
-0
Da ce dracu iti place? Bautura si gratarul? O sa-ti treaca ! Pana la urma tot la biserica ajungi, macar mort si tot ajungi. Vai de tine suflet mic !
vechi
08 ian 16:19
+0
VOTURI
-0
unii vorbesc de spitale noi -in timp ce doactorii pleaca din tra.Nu sunt doctori-ce spitale vrem?
Olga
08 ian 14:04
+0
VOTURI
-0
In vara lui 2014 am vizitat cu niste olandezi Biserica de la Moghioros. Ce se mai minunau si ce ne mai laudau. Nu le venea sa creada ca au vazut asa ceva in Romania !
Olga
08 ian 13:51
+0
VOTURI
-0
Sunteti Romani si Crestini cei care scrieti impotriva construirii Catedralei Neamului ? 100.000 milioane de Euro pentru constructia care va fi gata in 2017, cand persoane particulare din Romania noastra au furat 600.000 milioane euro si mai mult pentru interesul personal SI NU PLATESC IN NICI UN FEL ? Cand vizitati Franta, Anglia, Spania, Germania, etc., primul obiectiv de vizita este cel al catedralelor minunate ale acestor tari ! Ramanem inmarmuriti de cum arata si nu ne intrebam CUM de altii pot avea asemenea constructii si Romanii sa NU aiba ?!
Construirea Catedralei neamului nu inlocuieste construirea de spitale, scoli. Toate trebuie ! „Dand cu pietre” in Caderala Neamului „dati cu pietre” in poporul Roman, popor Crestin si 85% ortodox ! Ajuta-ne Doamne sa fie gata in 2017 in ciuda raufacatorilor care nu doresc construirea.
Cris
08 ian 07:28
+0
VOTURI
-0
Subscriu! Nu e o Biserica a bunului gust, e o biserica de neam prost, de manelisti.
BORasc cand vad asa ceva
08 ian 00:53
+0
VOTURI
-0
Eu sunt curios cat vor costa nuntile si botezurile in aceasta biserica. Probabil doar factura la curent va costa cat o nunta de manelisti.
vlad
07 ian 13:44
+0
VOTURI
-0
Ce sa zic nu arata rau, dar tot nu inteleg de ce trebuia sa fie atat de inalta!! Au inaltat-o atat de mult, incat acum arata ingrozitor, mai ales din afara. Asta pt ca au fost lacomi, si-au pus si sali polivalente la demisol, sub cupola au pus penthouseuri... o rusine
gtrgr
07 ian 11:58
+0
VOTURI
-0
Langa casa neamului prost apare si biserica neamului prost, bineinteles. O porcarie construita din bani publici. Sa se lafaie fetele bisericesti in frunte cu jigodia Daniel - preafericitul sulii.
Cris
07 ian 10:50
+0
VOTURI
-0
Exact, propun strangerea de semnaturi pentru transformarea acestui buncar in spital. Va fi un spital cu FRICA LU' DUMNEZEU.
dumnezeu
07 ian 10:23
+0
VOTURI
-0
ar trebui oprita constructia si realizarea unei adaptari pentru transformarea constructiei in spital. cat mai rapid pentru ca ampla campanie de strangere de fonduri presupune ca in anii trecuti ca vor baga adanc mana in banii publici de la primarii si guvern si parlament. ce rusine, cat aur si cata piatra irosite intr-un asemenea kitsch, fata de atatia oameni care traiesc modest in aceasta tara.
Cris
07 ian 09:35
+0
VOTURI
-0
Constructie absolut MEGALOMANICA si MONSTRUOASA care nu are nimic de-a face cu frica lui Dzeu si cu o atitudine modesta si smerita, asa cum ne recomanda Sfanta Scriptura:

Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură.

Ci adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h