Protest al Sindicalistilor de la Transporturi, miercuri, in Piata VictorieiSindicaliştii din transporturi şi servicii publice protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei, după ce marţi dimineaţă angajaţii de la metrou au fost în grevă de avertisment timp de două ore.

Protestul va avea loc la orele 13
Protestul va avea loc la orele 13
Foto: hotnews.com

Mitingul de protest este organizat, miercuri, de la ora 13.00, în Piaţa Victoriei, de Federaţia Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice "ATU - România", informeaza Mediafax.ro.

Potrivit preşedintelui federaţiei sindicale, Ion Rădoi, sindicaliştii cer modificarea legislaţiei sociale în vigoare şi reclamă imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Mitingul de protest are loc la o zi după ce sindicaliştii de la metrou au fost, marţi dimineaţă, între orele 04.00 şi 06.00, în grevă de avertisment.

Sindicaliştii ameninţă că dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate, în 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atât la metrou, cât şi la RATB.

Ion Rădoi a spus că greva de avertisment a fost organizată din cauza eşecului înregistrat în urma negocierilor din 12 septembrie cu administraţia Metrorex.

"În cazul nesoluţionării prezentului conflict colectiv de muncă, în data de 30 septembrie va fi declanşată greva propriu-zisă, pe termen nelimitat", a precizat Ion Rădoi, care este şi preşedintele Unităţii Sindicatului Liber Metrou.

Conducerea Metrorex a solicitat, luni, salariaţilor să renunţe la grevă, precizând că administraţia a dat dovadă în permanenţă de disponibilitate şi deschidere în ceea ce priveşte negocierea Contractului Colectiv de Muncă.

Etichete: grevă metrou, greva ratb, protest Bucuresti, sindicalisti metrou, sindicalisti ratb

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h