Sindicaliştii de la metrou ameninţă cu noi proteste, într-o scrisoare adresată conducerii MetrorexÎntr-o scrisoare deschisă adresată conducerii Metrorex, sindicaliştii de la metrou ameninţă cu noi proteste, care ar putea avea loc în toamna acestui an, dacă nu li se rezolvă revendicările.

Defectiune la metrou. Circulatia INGREUNATA pe MAGISTRALA 2
Defecțiune la metrou. Circulația ÎNGREUNATĂ pe MAGISTRALA 2
Foto: compania

Într-o scrisoare deschisă adresată conducerii Metrorex, Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USLM) ameninţă cu noi proteste, care ar putea avea loc în luna octombrie a acestui an, dacă nu li se rezolvă revendicările. Redăm integral scrisoarea deschisă trimisă de USLM redacţiei B365.ro.

In atenţia conducerii SC Metrorex SA,

Unitatea Sindicatul Liber Metrou vă atrage atenţia că au trecut deja 30 de zile de când ministrul transporturilor, dl. Ioan Rus, v-a solicitat să ne aşezăm la masa dialogului şi să găsim soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă angajaţii de la metrou.

Constatăm cu regret că abordaţi aceeaşi atitudine de respingere a dialogului cu sindicaliştii, că ne trataţi cu acelaşi dispreţ. Ne bazăm afirmaţia pe faptul că nici până azi, 26 august, nu aţi intreprins nimic pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, rectificat, care ar fi dat posibilitatea negocierii şi creşterii salariilor din Metrou cu cel puţin rata inflaţiei.

Vă reamintim că de mai bine de 6 ani angajaţii de la Metrou nu au mai primit nicio indexare a salariilor aşa cum prevedea legea, ba mai mult, dând dovadă de înţelegere faţă de situaţia grea prin care trece Societatea, au renunţat la unele drepturi câştigate prin negocierea contractului colectiv de muncă: al 13-lea salariu, primele de Crăciun şi de Paşti etc.

Continuaţi să faceţi angajări şi să promovaţi în funcţii de conducere, prin încălcarea prevederilor CCM care este încă în vigoare; promovaţi, în continuare, aceeaşi politică, păguboasă pentru Societate, de a nu aproviziona cu materiale, piese de schimb sau utilaje, strict necesare desfăşurării unei activităţi normale; salubrizarea în Metrou se înrăutăţeşte pe zi ce trece; continuaţi să încălcaţi, cu bună ştiinţă, numai din răzbunare, Codul Fiscal prin care eraţi obligat să finanţaţi activitatea Clubului Sportiv al Salariaţilor din metrou, CS Metrorex. După 35 de ani de activitate este pentru prima oară când s-au produs 3 deraieri de tren într-o singură lună dintre care prima cu călători.

Ca să vă acoperiţi reaua credinţă şi să sfidaţi dispoziţiile ministrului Transporturilor, aţi intrat în concediu medical, lăsând la conducerea metroului, prin rotaţie, un număr de trei directori de ramură, care la rândul lor se eschivează de răspundere și care nu justifică posturile.

Domnilor din conducerea SC Metrorex SA, vă atragem atenţia că, pe data de 17 octombrie 2014 expiră actualul CCM, fapt ce ne permite să reluăm protestele de stradă care vor culmina cu greva generală conform Legii 62/2011. Atunci s-ar putea să nu mai avem noi răbdare pentru a dialoga.

Ne punem întrebarea de ce aveţi această atitudine chiar înaintea alegerilor prezidenţiale, ce interese meschine vă mână în luptă de vreţi să sabotaţi aceste alegeri, punând piedici chiar partidului care v-a numit pe aceste posturi călduţe. De ce vreţi să scoateţi lumea în stradă? Nu uitaţi că USLM face parte din Federaţia Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice ATU-ROMÂNIA, care are peste 80.000 de membri de sindicat cotizanţi, nu simpatizanţi, din toate domeniile; apă, canal, salubrizare, electrificare, transport local şi judeţean, puncte termice.

Facem apel la raţiune şi vă invităm să ne aşezăm cât mai repede la masa negocierilor, dar cu bunăvoinţa de a rezolva problemele aşa cum a solicitat, de altfel, şi actualul ministru al Transporturilor Ioan Rus.

Etichete: Metrorex, scrisoare deschisă, sindicalişti, sindicalişti Metrorex, USLM

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE