Sindicaliștii de la ROMATSA amenință cu greva generalăSituație gravă în traficul aerian. Sindicaliștii de la ROMATSA amenință cu greva generală și solicită demisia sau demiterea conducerii actuale a regiei.

Sindicalistii de la ROMATSA ameninta cu greva generala
Sindicaliștii de la ROMATSA amenință cu greva generală

Situație gravă în traficul aerian. Sindicaliștii de la ROMATSA amenință cu greva generală și solicită demisia sau demiterea conducerii actuale a regiei.

O noua runda de discutii intre reprezentantii ROMATSA si conducerea Ministerului Transporturilor (MT) a inceput, marti, la Ministerul Transporturilor, in conditiile in care, pe 15 iunie, la ultima intalnire dintre cele doua parti, nu au fost solutionate toate solicitarile controlorilor de trafic, scrie ziare.com.

Potrivit liderului Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian (ATCOR), Gabriel Tudorache, la ultima intalnire dintre patronat si sindicate mediata de reprezentantii ministerului de resort, s-au discutat toate cele 14 revendicari ale sindicalistilor, patru puncte fiind, in principiu, aproape de rezolvare.

"La prima runda de negocieri, am discutat toate cele 14 puncte. Am plecat acasa cu un gentleman agreement ca in principiu patru puncte pana a doua zi vor fi rezolvate - ne-am dat si noi acordul si patronatul - urmand ca, primind documentele pe care nu ni le-a dat niciodata (patronatul - n.red.) sa pregatim materialele pentru intalnirea de astazi pe urmatoarele 8 puncte. Insa, ne-am blocat total. Pe acei generali nu ii intereseaza nimic.

Nu am reusit sa facem nimic pentru ca dansii se cred intr-o unitate militara: sunt generali si secretizeaza documentele. Au secretizat statul de functii si nu vor sa ni-l puna la dispozitie decat ca document secret. Dansii traiesc in armata, chiar daca sunt pensionari fosti militari. Nu vor sa ne dea acest document decat in conditiile lor. Am vorbit la telefon cu domnul ministru, i-am explicat despre ce este vorba. Din punctul nostru de vedere este exclus, in acest moment, sa continuam asa. Nu exista nicio posibilitate, in opinia noastra, sa mergem mai departe, impreuna, pe acest drum cu acesti domni generali. Cerem demilitarizarea ROMATSA, nu se mai poate continua in actualele conditii. Cerem demisia sau demiterea actualei conduceri a ROMATSA!", a declarat, marti, Gabriel Tudorache.

Liderul sindical mai spune ca actuala conducere, in loc sa incerce sa stinga conflictul, vrea sa distruga regia.

"Acesti oameni, in loc sa faca ceva sa stinga conflictul, de fapt nu stiu cum sa o distruga. Se ocupa in aceste zile de un cod aerian prin care doresc sa ne interzica dreptul legal la greva. Pana pe 13 este in dezbatere publica. Exista pe site-ul ministerului un proiect ca sa ne inlocuiasca cu controlorii militarii. (...) ei se cred pe front si, de fapt, noi nu suntem soldatii dansilor, noi suntem inamicul. Ne ameninta, ne terorizeaza, ne taie din bani, incalca orice lege. Traiesc ca si cand ar fi in continuare intr-o unitate militara. Ordinele nu se discuta, se executa. Cu astfel de oameni, care nu au absolut nicio competenta, pe domeniul aviatiei civile, oameni care nu sunt in stare sa managerieze, nu au posibilitatea sa inteleaga ca in viata civila exista sindicate, exista legea dialogului social, exista contracte de munca, care vor sa instaureze dictatura militara nu se poate merge mai departe", a spus Tudorache.

Etichete: grevă, ROMATSA, sindicalişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE