Sindicaliştii din Agricultură au protestat în faţa Palatului CotroceniPeste 100 de sindicalişti au protestat, marţi, în faţa Palatului Cotroceni. Ei sunt nemulţumiţi de lipsa unor politici pentru sectorul agricol şi de subfinanţarea domeniului.

Sindicalistii din Agricultura protesteaza in fata Palatului Cotroceni
Sindicaliştii din Agricultură protestează în faţa Palatului Cotroceni
Foto: economica.net

UPDATE O delegaţie a asociaţiilor şi sindicatelor din domeniul agriculturii, afiliate Blocului Naţional Sindical, a fost primită marţi, la Palatul Cotroceni, de către consilierul prezidenţial pentru politici economice şi sociale, Cosmin Marinescu.

"O delegaţie a asociaţiilor şi sindicatelor din domeniul agriculturii, afiliate Blocului Naţional Sindical, a fost primită marţi, 31 mai a.c., la Palatul Cotroceni de către domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial - Departamentul Politici Economice și Sociale.

Administraţia Prezidenţială a dorit să afle direct de la reprezentanţii sindicaliştilor care sunt problemele cu care se confruntă, cât şi soluţiile pe care aceştia le propun autorităţilor din domeniu. În cadrul discuţiilor, s-a evocat necesitatea elaborării unei opţiuni strategice în privinţa agriculturii şi securităţii alimentare. În acest context, Administraţia Prezidenţială a primit un document de poziţie din partea reprezentanţilor agricultorilor. Este esenţială identificarea, împreună cu Guvernul şi autorităţile responsabile, a celor mai adecvate măsuri care să conducă la revigorarea agriculturii româneşti.

Dialogul de astăzi confirmă o dată în plus deschiderea şi interesul manifestate de Preşedintele României pentru cunoaşterea dificultăţilor întâmpinate în anumite domenii de activitate şi pentru găsirea soluţiilor care să permită atât deblocarea problemelor sectoriale urgente, cât şi dezvoltarea întregii economii", precizează Preşedinţia. 

Conform antena3.ro, peste 100 de protestatari au luat parte la manifestaţia programată până la orele 14.

Aceştia spun că sunt nemulțumiți de faptul că 70% dintre cei care lucrează în domeniul agriculturii au salariul minim pe economie, nu primesc tichete de masă și au pierdut sportul de vechime.

De asemenea, protestatarii mai spun că subvențiile pentru agricultură întârzie.

O delegație formată din reprezentanți ai AGROSTAR și BNS urmează să depună un memoriu la președinție în acest sens.

Etichete: protest, protest Bucuresti, sindicalişti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE