Sindicaliștii din RATB vor picheta sediul DNA și sediul RATBSindicatul Transportatorilor APT din RATB anunță că, pe 1 aprilie, va picheta sediile DNA și RATB din București.

Sindicalistii din RATB vor picheta sediul DNA si sediul RATB, vineri
Sindicaliștii din RATB vor picheta sediul DNA și sediul RATB, vineri
Foto: APT

Cele două mitinguri vor avea loc pe 1 aprilie, astfel, anunță APT printr-un comunicat de presă:

- intre orele 09:30-11:00, la sediul DNA din București, Str. Știrbei Vodă nr. 79-81;

-  intre orele 11:30-14:30, la sediul RATB din B-dul Dinicu Golescu nr.1, sector 1.

Conform sursei citate, scopul adunărilor publice îl constituie:

 - Abuzurile, coruptia si MAFIA care sufoca institutiile statului Roman
- Abuzurile si coruptia din Partidele Politice care numesc conducerea RATB
- Abuzurile si coruptia din Justitie care nu finalizeaza dosarele aflate pe rol
- Abuzurile si coruptia din Guvernul Romaniei care nu opreste Mafia organizata din RATB.
- Abuzurile si coruptia din Primaria Municipiului Bucuresti care numeste conducerea RATB si intretin fenomenul de tip mafiot din RATB

1.Managementul Neperformant si ILEGAL sustinut si impus de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a numit consilul de administratie al RATB, dar alesii locali nu au facut numirile in urma unui concurs, asa cum prevede legea, ci politic. Consiliu de administratie al RATB nu s-a numit cu respectarea legii din cauza ca nu au fost respectate prevederile art.5 din OUG 109/2011, referitoare la modalitatea selectiei (evaluarii) persoanelor propuse a face parte din Consiliile de Adminstratie. Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, selectia membrilor Consiliilor de Administratie se face pe baza unui concurs. In conformitate cu legea 215/2001, art 48, secretarul general al Primariei Generale a refuzat contrasemnarea hotararii de Consiliu General invocand motivele pentru care astfel de hotarare nu poate fi considerata legala, fiind asimilata abuzului in serviciu.

2.Conducerea RATB a creeat un prejudiciu de un milion de lei, in urma câştigării în instanţă a unor procese intentate mai ales de foştii directori ai RATB, daţi afară de Consiliul de Administraţie ai regiei. Acesta este preţul rotaţiilor politice la conducerea RATB, care ar urma să umfle bugetul local cu echivalentul a 223.000 de euro.Fapta a fost constatata de Curtea de Conturi in raportul publicat in anul 2016.

3.Consilierii generali au interese oneroase si rude angajate pe bani foarte mulți în R.A.T..B.
Aceasta fapta fiind asimilata abuzului in serviciu si traficului de interese.

4.Numirea politica a unor sefi incompetenti in R.A.T.B. Aceasta fapta fiind asimilata abuzului in serviciu

5.Furtul si distrugerea R.A.T.B. sustinut in ultimii 26 de ani de catre grupurile politico-mafiote.

Exemple:
- Camera de Conturi a Municipiului Bucureşti/ Procesul verbal de constatare nr. 144/14.12. 2007, Angajare nelegală a fondurilor publice pentru lucrări de modernizare a căii de rulare a tramvaielor. Prejudiciu estimat 4.395.800 lei. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA
- Camera de Conturi a mun. București / Proces verbal de constatare nr. 61161/13.12.2013. Abuz în serviciu contra intereselor publice (art. 248 C. pen.), neglijență în serviciu (art. 249 C. pen.). Prejudiciu estimat 8.472.166 lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București

6.Acoperirea jafului de la R.A.T.B. prin lipsa de reactie a institutiilor statului din care enumeram: nemultumirea ca D.N.A.-ul nu incepe cercetarea penala fata de ilegalitatle comise de conducerea R.A.T.B. sesizate in Rapoartele Corpului de Control al Primului Ministru si al Curtii de Conturi din perioada 2012-2015.

-Sesizam o noua fapta care este de competenta DNA, Viorel Popescu, a urmărit tocarea unor fonduri POSDRU prin proiectul INSTRA, în valoare de peste cinci milioane de euro, de către prieteni si clientela de partid.
Sunt foarte multe afaceri cu iz penal in activitatea RATB, iar o parte dintre ele au fost identificate de Corpul de Control al Primului Ministru si Curtea de Conturi.

 

Etichete: protest, RATB, sindicat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h