Sindicatul Metrorex anunţă continuarea protestelor, după ce NEGOCIERILE cu MT au eșuatUnitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) s-a întâlnit vineri cu conducerea Ministerului Transporturilor şi a Metrorex, cu care nu s-a înţeles însă în privinţa revendicărilor, iar sindicaliştii anunţă că vor continua luni şi marţi protestele în faţa sediului Guvernului. Principala revendicare a USLM este prelungirea contractului de închiriere a spaţiilor comerciale din staţiile de metrou între Sindomet şi Metrorex, care expiră la finalul lunii septembrie.

Unitatea Sindicatul Liber Metrou
Unitatea Sindicatul Liber Metrou

"Ministrul Transporturilor Lucian Şova consideră că administraţia Metrorex are obligaţia să îşi optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obţinute din închirierea spaţiilor comerciale. Discuţiile despre aceste spaţii comerciale sunt încheiate din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor", a informat Ministerul, printr-un comunicat.

La rândul său, conducerea USLM a anunţat, tot printr-un comunicat, că protestele vor continua luni, 27 august, şi marţi, 28 august, între orele 12.00-14.00, în faţa sediului Guvernului.

Întâlnirea a fost cerută de liderii sindicatului Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) după acţiunile de pichetare organizate în cursul săptămânii în faţa ministerului.

"Reprezentanţii USLM au cerut suplimentar faţă de adresele înaintate la minister, întocmirea unui document oficial referitor la poziţia ministerului faţă de revendicările organizaţiei sindicale. În acest context, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, le-a cerut liderilor sindicali să formuleze o solicitare în acest sens. Potrivit Legii nr.62/2011 a Dialogului Social, pentru întrunirea Comisiei de Dialog Social este necesară convocarea tuturor membrilor, respectiv a reprezentanţilor confederaţiilor sindicale şi patronale, reprezentative la nivel naţional. În acest context, reprezentanţii USLM nu au dorit continuarea discuţiilor", precizează Ministerul Transporturilor.

La finalul întâlnirii, "ministrul Lucian Şova şi-a manifestat în continuare întreaga disponibilitate la dialog cu reprezentanţii sindicatului, în vederea identificării unor soluţii constructive care să asigure o dezvoltare bazată pe principii solide şi corecte a Metrorex, discuţii care să fie în conformitate cu principiile enunţate în legislaţia privind dialogul social".

USLM a mai organizat acţiuni de protest şi între 20-23 august, în faţa sediului Ministerului Transporturilor, faţă de "situaţia dezastruoasă în care se află Metrorex", considerând că societatea se află în blocaj financiar, economic şi social.

La întâlnire au participat directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, liderii de sindicat şi reprezentanţi ai comercianţilor de la metrou.

 

Etichete: grevă Metrorex, grevă metrou, Metrorex, metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE