Singurul român inclus în Topul celor mai buni 50 de profesori din lumeManuela Prajea, profesor de matematică și director la Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin, este singurul român care se numără printre finaliştii Global Teacher Prize, competiție cunoscută sub numele de „Premiul Nobel pentru profesori".

Singurul roman inclus in Topul celor mai buni 50 de profesori din lume
Singurul român inclus în Topul celor mai buni 50 de profesori din lume

Profesoara de matematică, Manuela Prajea, a fost inclusă în lista primilor 50 de candidaţi pentru premiul „Global Teacher" 2016, supranumit şi „Premiul Nobel pentru profesori". Suma pusă la bătaie este uriaşă: un milion de dolari.

Profesoara, cu o experiență de 25 de ani în învățământ, spune că, în cazul în care va câștiga premiul de un milion de dolari pus în joc, va dona întreaga sumă. Banii vor fi investiți în întregime în Colegiul Național Traian, pentru dotări moderne și burse pentru elevi și profesori, scrie avocat.net

Manuela Prajea spuen că este "un premiu care se acorda excelenței în educație unui profesor care prin activitatea sa a reușit să schimbe ceva în societate."

Global Teacher Prize a fost înfiinţat în 2014 de Fundaţia Varkey şi este o competiţie deschisă profesorilor din toată lumea care predau tinerilor între 5 şi 18 ani.

Etichete: Global Teacher Prize, Manuela Prajea, Premiul Nobel pentru profesori, profesori

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE