Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă, testate timp de 4 zile. Vor suna între orele 10 şi 15SIRENE DE URGENŢĂ. Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă vor suna alternativ, în toată ţara, pe parcursul a patru zile, începând de marţi şi până vineri, între orele 10.00 şi 15.00, în cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că populaţia trebuie să ştie ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situaţii de mare risc.

SIRENE DE URGENŢĂ. Anunţul de testare a sirenelor a fost făcut de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe pagina de Facebook, cu îndemnul "#SHARE ca să nu fim luaţi prin surprindere".

Potrivit calendarul exerciţiului PROCIV 2017, marţi sirenele vor suna în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Tulcea şi Vrancea, iar miercuri exerciţiul va avea loc în Bucureşti, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu şi Iaşi. Joi, sirenele pentru situaţii de urgenţă vor fi testete în Alba, Harghita, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu, iar vineri exerciţiul se va desfăşura în judeţele Arad, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.

SIRENE DE URGENŢĂ. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat că exerciţiul este organizat pentru că populaţia trebuie să ştie ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situaţii de mare risc.

"Este un exerciţiu prin care testăm sirenele şi obişnuim populaţia ce înseamnă fiecare sunet, ce înseamnă când sună aşa sau când sună altfel. Este un exerciţiu care s-a făcut şi în alte ţări, Germania a avut aşa ceva recent la nivel naţional, prin verificarea sistemelor de înştiinţare publică, a sirenelor în mod deosebit", a explicat şeful DSU.

SIRENE DE URGENŢĂ. El a mai spus că IGSU va verifica, în urma acestui exerciţiu, şi dacă toată lumea a sesizat că sirenele sunt pornite.

"Sirenele sunt cele care există în acest moment şi vom analiza dacă s-a auzit peste tot, dacă toată lumea a sesizat că sirenele sunt pornite, pentru că sunt unii care şi-au izolat geamurile şi s-ar putea să nu audă nimic. Atunci sunt sisteme alternative de alertare, la care începem să ne gândim, pe lângă sirene, să mai fie şi altele. Facem parteneriat cu mass-media să transmită instantaneu mesaje în situaţii de urgenţă", a mai spus secretarul de stat.

SIRENE DE URGENŢĂ. Întrebat de ce sistemul este testat acum, Arafat a spus că este ceva normal, pentru că de mulţi ani nu a fost testat.

Etichete: dsu, SIRENE DE URGENŢĂ, sirene de urgenta bucuresti

0/1 COMENTARII
fox
18 apr 14:23
+0
VOTURI
-0
Inutil si propagandistic.... hai sa zicem ca facem si noi ceva....
Daca e sa cada bombe... degeaba inchizi tu geamul :))) si cred ca se aude mai bine o bomba care expodeaza decat o alarma.... si daca tot avem scenarii apocaliptice in cap... in haosul care se creaza... numai de sirene care sa te anunte ca e haos sau ca urmeaza haousul nu avem noi nevoie....

Dar nu da bine la mase sa spui adevarul asa ca mai bine le aburesti cu cateva sirene... Macar de ar fi sirene marine adevarate :)))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE