Sistem de cenzură în timp real, brevetat de compania APPLE. Cum funcţioneazăCompaniei Apple a brevetat recent un sistem care ar putea fi aplicat în Apple Music şi melodiilor de pe iTunes Store. Astfel, acesta descrie o metodă ingenioasă prin care se pot cenzura cuvintele licenţioase exact în timpul redării.

Sistem de cenzura in timp real, patentat de Apple
Sistem de cenzură în timp real, patentat de Apple

Astfel, algoritmul analizează în timp real muzica şi compară cuvintele pe care le detectează cu cele stocate în baza de date de cuvinte nepotrivite. Atunci când este găsit un cuvânt licenţios, partea respectivă din melodie poate fi înlocuită cu un beep sau poate fi eliminată complet, potrivit Billboard.

Algoritmul ar putea, de asemenea, să separe negativul de voce, ridicând volumul instrumentelor în secvenţele în care nu se mai aude vocea. Chiar şi aşa, această funcţionalitate nu ar fi folosită pentru a elimina limbajul vulgar din melodiile din toată librăria Apple Music, ci folosit doar ca un sistem de control parental avansat. Mai mult, acesta poate fi fi aplicat atât peste melodii, cât şi peste alte tipuri de fişiere audio precum podcast-uri şi cărţi audio. Încă nu se ştie dacă se poate rula şi offline. Apple nu a făcut niciun anunţ oficial despre această funcţionalitate.

Etichete: Apple, brevet apple, brevet sistem apple, cenzura apple, sistem cenzura, sistem cenzura apple, sistem de cenzura in timp real

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE