Sistemul de iluminat din parcurile Sectorului 3 intră în reparaţiiPrimăria Sectorului 3 intenţionează să refacă sistemul de iluminat din parcurile publice ale sectorului, lucrările de reparaţii şi întreţinere urmând să fie efectuate inclusiv în cazul iluminatului festiv din parcuri. 

Se modernizeaza sistemul de iluminat in parcurile din Sectorul 3 (Foto adevarul.ro)
Se modernizează sistemul de iluminat în parcurile din Sectorul 3 (Foto adevarul.ro)

Modernizarea serviciului de iluminat public din parcurile din Sectorul 3 a fost realizată recent în vederea satisfacerii unor cerinţe/nevoi de utilitate publică ale comunităţilor locale şi anume: ridicarea gradului de civilizaţie, a confortului şi a calităţii vieţii, creşterea gradului de securitate individuală şi colectivă în cadrul comunităţii locale, precum şi punerea în valoare, prin iluminat adecvat, a elementelor arhitectonice şi peisagistice ale parcurilor, informează administraţia locală. 

Între timp însă, pe anumite porţiuni, sistemul de iluminat din parcuri s-a deteriorat, fiind necesare lucrări de reparaţii. Pentru executarea lucrărilor de reparaţii, întreţinere şi menţinere în funcţiune a instalaţiilor de iluminat, inclusiv iluminat festiv, aflate în parcurile din Sectorul 3, administraţia locală intenţionează să încheie un acord-cadru cu o firmă privată pe o perioadă de 4 ani, valoarea estimată fiind de 8,1 milioane lei. 

"Corpurile de iluminat existente sunt echipate cu surse de lumină şi aparataj auxiliar necesar funcţionării acestora (balast, starter, igniter). În timpul utilizării lor, pot apărea defecte atât la corpurile de iluminat, la sursele de lumină, la aparatajul auxiliar cât şi la cablurile de alimentare cu energie electrică. Starea de funcţionare necorespunzătoare a acestora duce la generarea disconfortului vizual. Este necesară astfel asigurarea lucrărilor de întreţinere, înlocuire corpuri defecte sau părţi componente ale instalaţiilor de iluminat existente în parcuri. Evidenţierea şi punerea în valoare a unor evenimente festive organizate în perioada sărbătorilor legale, comemorări sau manifestări culturale specifice contribuie la asigurarea unui climat de siguranţă şi confort vizual necesar într-o comunitate", se menţionează în caietul de sarcini elaborat de administraţia locală. 

Conform sursei citate, investiţia în refacerea sistemului de iluminat din parcurile Sectorului 3 ar urma să fie realizată în termen de o lună de la emiterea notei de comandă, perioada de garanţie a lucrărilor fiind de trei ani. 

Pentru contractarea lucrărilor de reparaţii, întreţinere şi menţinere în funcţiune a instalaţiilor de iluminat, inclusiv iluminat festiv, aflate în parcurile din Sectorul 3, Primăria a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o cerere de oferte, firma câştigătoare fiind stabilită pe baza preţului cel mai scăzut. Data limită pentru depunerea ofertelor este 31 august 2015. 

Etichete: iluminat parcuri, modernizare, parcuri, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE