Sistemul de Management al Traficului din București, NEFUNCȚIONAL din cauza unui cablu tăiatSistemul ultraperformant de Management al Traficului din București nu funcționează din cauza unor cabluri tăiate accidental, în urma unei lucrări. Și, din moment ce contractul de întreținere al sistemului a expirat și nu a fost reînnoit, problema nu poate fi rezolvată.

Sistemul de Management al Traficului din Bucuresti
Sistemul de Management al Traficului din București
Foto: CLICK.RO

Pe ecranele de la Centrul de comandă al Sistemului de management al Traficului nu apare nimic, pentru că o lucrare între Piața Sudului și Piata Victoriei a tăiat cablurile. Și, cum nu există contracte de mentenanță, nu are cine sa repare situația, informează stirileprotv.ro.

Conform sursei citate, cei 7 angajați care monitorizeaza aceste calculatoare vin la serviciu degeaba de aproape jumătate de an. 

B365.ro a relatat încă din luna iulie că Bucureștiul are un  Sistem de Management al Traficului ultraperformant care stă nefolosit. Sistemul, care a costat 143 milioane lei (din care mai sunt încă de achitat 67 milioane lei) permite intervenția live asupra traficului în orice moment, inclusiv prioritizarea transportului public. Primăria Capitalei nu prea știe însă cum să îl folosească. Astfel, doar 60% dintre intersecțiile semaforizate au fost incluse in sistem și doar 300 de vehicule RATB au fost dotate cu senzori pentru prioritizarea lor în trafic. Primăria Capitalei nu are nici personal calificat pentru administrarea acestui sistem, așa că Centrul de Control este găzduit de o firmă privată, UTI. Însă nici această firmă nu are angajați pregătiți pentru utilizarea sistemului la potențialul real, așa că, în acest moment, Centrul de Control se ocupă doar cu monitorizarea traficului. Între timp, a expirat și contractul de întreținere a sistemului, iar Primăria Capitalei nu l-a reînnoit. Mai multe detalii despre sistem, AICI.

Etichete: ambuteiaje, sistem management trafic, trafic Bucureşti

0/6 COMENTARII
hmm
07 oct 09:58
+0
VOTURI
-0
Cristian Ioan esti bugetar ?
Cam asa reiese din "analiza" dumitale.
Angajatii ar fi trebuie sa semnaleze chestia asta in fiecare zi in care nu puteau sa isi faca treaba.
Primaria trebuia sa gaseasca o metoda de a penaliza firma care a taiat cablul si de a o obliga sa il inlocuiasca repare ... ce atata filozofie ?

ne cam meritam tara ....
Cristian Ioan
07 oct 09:41
+0
VOTURI
-0
Daca nemernicii l-au arestat pe sarmanul domn Oprescu, care a facut atatea pentru oras!!!
Cine sa rezolve situatia?
S-a dorit sistem de management al circulatiei, s-au cheltuit 143 de milioane, si s-a facut!

Nu este vina Primariei ca un Dorel a taiat cablul!
Iar cei sapte angajati, nu au in fisa postului ca trebuie sa se duca sa repare cablul, este deci firesc sa "stea degeaba", nu este vina lor!
Florin
07 oct 08:30
+0
VOTURI
-0
Dacã îti doresti sincer sã câstigi bani mai multi decât cei pe care-i ai, primul lucru pe care trebuie sã-l faci este sã înveti sã acorzi mult mai multã atentie lucrurilor pe care le fac cei din jurul tãu si celor care iti ofera o astfel de oportunitate.
Dã curs acestui anunt, si viata ta se v-a schimba radical.Lucreazã de acasã din fata calculatorului,atãt cãt doresti si cãnd doresti.Totul depinde de tine si ce vrei sã realizezi.Trimite textul INFO la adresa de email florin_33_2006@yahoo.com si vei afla mai multe detalii.Te astept sa fii în echipa cu mine.
Vali
07 oct 00:48
+0
VOTURI
-0
Jur ca ma inchin cu ambele maini si nu imi ajung sa inteleg cretinii si hotii din Romania,..
Drogo
06 oct 23:22
+0
VOTURI
-0
„o lucrare între Piața Sudului și Piata Victoriei”
Hai, măi! Între Sudului și Victoriei? V-ați uitat cumva și pe o hartă, înainte să debitați prostia? Unde-i Sudului și unde-i Victoriei? Nu puteți fi mai preciși?
ggg
06 oct 22:45
+0
VOTURI
-0
puscarie pentru toti cei din primarie implicati. si sa vina si cu bani de acasa. Dati afara toti angajatii care se fac ca lucreaza de mai bine de juma de an ... puteau sa treaca si 10 ca probabil le convenea ... cmon ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE