Sistemul de vot electronic, NEFUNCŢIONAL în Camera DeputaţilorDeputaţii nu au putut folosi sistemul de vot electronic, întrucât firma care trebuia să modifice programul nu a lucrat de Paştele Catolic.

Camera Deputatilor
Camera Deputaţilor
Foto: vivafm.ro

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor anunțase că între 1 şi 6 aprilie acest sistem de vot se va relua, aminteşte românialiberă.ro.

În şedinţa Biroului permanent de luni s-a pus în discuţie acest subiect, iar liberalul Ludovic Orban a cerut secretarului general să îl informeze când se reia sistemul de vot cu cartele, pentru că termenul stabilit a fost depăşit.

"Din păcate, firma producătoare ne-a transmis un răspuns - ceva de genul că, având în vedere Paştele catolic, nu au putut lucra - şi probabil în această săptămână vor trimite propunerile pentru modificarea sistemului", a spus secretarul general adjunct, Ionuţ Dumitrică, potrivit stenogramei şedinţei Biroului permanent de luni.

Secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat în urmă cu două săptămâni că noul soft pentru votul electronic din plen va fi gata pe 30 martie.

De asemenea, el susţinea că între 1 şi 6 aprilie se va relua votul electronic în plen.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat modificarea Regulamentului instituţiei în privinţa sistemului de vot electronic şi a modalităţii introducerii pe ordinea de zi a proiectelor de lege, după ce au apărut dispute între deputaţi cu privire la corectitudinea acestui sistem. Prin urmare, s-a decis adăugarea la consola de vot a opţiunii 'prezent'.

"În cazul votului electronic, ecranul consolei afişează 'prezent' şi opţiunile 'pentru', 'contra', 'abţinere'. Liderul grupului parlamentar verifică lista de vot şi sesizează preşedintele de şedinţă despre eventuale neconcordanţe. Votul prin mijloace electronice se realizează prin conectarea uneia dintre tastele 'prezent', 'pentru', 'contra' sau 'abţinere'. În cazul în care preşedintele de şedinţă, asistat de cei doi secretari, constată existenţa unor disfuncţionalităţi, acesta solicită plenului repetarea votului prin altă procedură", se arată în proiectul de modificare a Regulamentului.

Etichete: Camera Deputatilor, sistem vot, vot electronic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE