Sistemul informatic al cardului de sănătate e în continuare BLOCAT. Cine sunt vinovaţiiSistemul informatic al cardului de sănătate e blocat începând cu data de 1 noiembrie, ora 09:00. Teamnet a câştigat încă din iulie contractele de mentenanţă şi suport tehnic pentru sistemului cardului şi al platformei informatice a asigurărilor de sănătate, dar nici până acum nu le-a preluat. În prezent, compania e în negocieri cu CNAS privind termenii contractuali, inclusiv sancţiunile prevăzute în caz de nepunere în funcţiune a sistemelor informatice în timpii stabiliţi de Casa de Asigurări.

Sistemul informatic al cardului de sanatate e in continuare BLOCAT
Sistemul informatic al cardului de sănătate e în continuare BLOCAT

Începutul lunii noiembrie vine cu un nou blocaj al sistemului cardului naţional de sănătate. Până la remedierea problemelor tehnice, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă şi se eliberează în regim offline.

Conform legislaţiei în vigoare, schimbate de CNAS la presiunea medicilor care au ajuns la capătul puterilor, după în luna octombrie sistemului cardului nu a funcţionat vreme de trei zile consecutive, preşedintele CNAS va emite în curând un ordin pentru zilele în care sistemul informatic nu a funcţionat. Ordinul va conţine condiţiile de transmitere în PIAS a serviciilor acordate offline şi condiţiile de validare a acestora.

Teamnet International se va ocupa de mentenanţa şi suportul tehnic al sistemului cardului şi platformei informatice a asigurărilor de sănătate. Deşi a câştigat cele două contracte în luna iulie, compania nu a semnat încă cu CNAS, cu care este în acest moment în negocieri, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Teamnet.

În prezent, suntem în etapa de negociere, având că bază documentaţia de atribuire, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Teamnet. Proiectul de suport tehnic pentru platforma informatică a asigurărilor de sănătate va fi preluat de către Teamnet după predarea sistemului şi semnarea contractului, iar proiectul de suport tehnic al sistemului cardului de sănătate va fi preluat de către Teamnet după semnarea contractului, predarea sistemului către echipa noastră şi o perioadă de 30 de zile de acomodare cu mediul specific de lucru al elementelor de detaliu ale sistemului informatic, conform caietului de sarcini, au mai spus oficialii Teamnet.

În luna iulie, CNAS a atribuit contractele pentru mentenanţa şi suportul tehnic al sistemului cardului naţional de sănătate şi al platformei informatice a asigurărilor de sănătate (PIAS) companiei SC Teamnet International SA. Valoarea totală a contractelor câştigate de Teamnet e de 22,3 milioane lei fără TVA şi sunt finanţate din banii Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, alimentat în proporţie semnificativă din contribuţiile asiguraţilor la sănătate.

Nefuncţionarea sistemului PIAS sau al cardului de sănătate pentru o perioadă mai mare de 72 de ore conduce la executarea de către CNAS a scrisorii de garanţie de bună execuţie a contractului şi îi dă dreptul CNAS să rezilieze contractele/acordurile cadru fără intervenţia instanţei sau alte formalităţi, se arată în cele două caiete de sarcini ale licitaţiilor privind mentenanţa şi suportul tehnic pentru sistemele informatice ale cardului de sănătate şi PIAS.

Etichete: card de sănătate, card de sanatate blocat, sistem card de sanatate, teamnet

0/1 COMENTARII
popescu vasile
05 Nov 12:50
+0
VOTURI
-0
Pentru cativa oameni vizionari (gen dl.Vasile Ciurchea si altii ca el, care afirma cu tarie ca sistemul este bun si functional) restul trebuie sa indure umiliri repetate. Responsabilii trebuie trasi la raspundere si sa plateasca. Sistemul cardului este depasit si nesigur - sa se revina la procedura clasica anterioara implementarii acestui sistem de colectare a informatiilor confidentiale ale pacientilor. Dosarul electronic de sanatate este la fel de vulnerabil ca si sistemul cardului. Niciun sistem nu poate acorda protectie absoluta datelor personale ale pacientilor cu atat mai putin un asemenea sistem care se blocheaza foarte frecvent. Pacientii sunt dezinformati si manipulati sistematic prin "abureli" de genul - sistemul este foarte sigur,nimeni nu are acces la datele personale ale pacientilor (ci doar cei "interesati"), se fac economii de bani dar nu se vede nicio schimbare in sistemul medical ci o inrautatire, pacientii si medicii isi pierd timpul inutil stand la cozi din cauza mintilor luminate din conducere. Drepturile fundamentale din Constitutie ale cetatenilor trebuie respectate iar sistemul cardului si al dosarului de sanatate incalca aceste drepturi in mod flagrant.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE