Sistemul informatic al Primăriei Sectorului 1, BLOCAT de un ATAC CIBERNETIC. Edilul a sesizat DIICOTSistemul informatic al Primăriei Sectorului 1 este blocat de marţi, edilul Dan Tudorache sesizând DIICOT, acesta precizând că procurorii spun că este vorba despre un atac cibernetic.

Primaria Sectorului 1
Primăria Sectorului 1

"Marţi, in jurul orei 14.00, colegii mei au sesizat o problemă la sistemul informatic al primăriei. Au oprit calculatoarele cât au putut de repede. Am sunat la poliţie, a venit DIICOT în jurul orei 18.00. Acum sunt persoane care încearcă să rezolve această problemă. Este cu siguranţă un atac cibernetic, sunt niste hackeri. Aşa au spus aseară. Vom vedea cât de repede vom repune în funcţiune sistemul pentru că nu putem ţine legătura cu cetăţenii sectorului 1. Dacă un locuitor doreşte să interacţioneze cu primăria, singura soluţie este să se deplaseze pâna la sediul nostru din Banu Manta. Nu cred că astăzi se va rezolva problema din ce informaţii am eu până în acest moment. Sper să se rezolve cât mai repede şi să îl prindă pe cel care a făcut asta. Nu am nicio bănuială", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, potrivit Mediafax.

Cei care au nevoie de documente pe care le-ar fi putut obţine online trebuie să meargă la sediul primăriei până când sistemul informatic va fi funcţional.

Etichete: atac cibernetic, Dan Tudorache, Primaria Sectorului 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h