Site-ul care îţi spune cât e şpaga în România, apreciat de americani pentru combaterea corupţieiPlatforma piatadespaga.ro, care adună toate raportările românilor referitoare la valoarea mitei la nivel naţional, a fost apreciată de americani pentru rolul său în combaterea corupţiei.

Medici retinuti pentru luare de spaga
Medici retinuti pentru luare de spaga
Foto: diseara.ro

Platforma piatadespaga.ro a fost aleasă de americanii de la the engine room să facă parte dintr-un inventar de numai 10 site-uri, din toată lumea, care utilizează noile tehnologii pentru combaterea corupţiei, anunţă Capital.ro.

Raportul a fost întocmit de the engine room, o firmă californiană de consultanţă pentru utilizarea tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor mobile, în scopul promovării schimbărilor sociale, la comanda Conferinţei Internaţionale Anti-Corupţie, eveniment de anvergură, care se desfăşoară, la nivel global, din doi în doi ani.

Codru Vrabie, preşedintele Asociaţiei EPAS, care a lansat piatadespaga.ro, spune că the engine room apreciază „nu doar uşurinţa cu care se fac raportările, ci şi inovaţia privind informarea publicului despre locurile unde serviciile se pot obţine cu cea mai mică şpagă sau chiar fără şpagă, adică exact aspectul nostru competitiv, introdus în această piaţă neagră a şpăgilor".

Vezi aici: Harta interactivă a şpăgilor din România: site-ul care-ţi spune unde se dă şi cât e şpaga

Piatadespaga.ro va avea, până la sfârşitul acestui an, şi o versiune pentru tablete şi telefoane mobile, pentru ca raportările cetăţenilor să fie transmise mai uşor.

Piatadespaga.ro este un proiect al Asociaţiei EPAS, scopul său fiind de a trasa harta celor mai mici şpăgi din România şi de a-i scoate în afara pieţei pe cei care cer cei mai mulţi bani sau de a-i determina să-şi reducă pretenţiile. Orice român poate intra şi raporta pe piatadespaga.ro unde a dat, dar şi unde nu a fost nevoit să dea mită, contribuind la transparentizarea pieţei şpăgilor din România.

 

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE