Site-ul FRF, spart de hackeri albanezi. Poliţia Română a deschis anchetăSite-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a fost spart, marţi, de către hackeri şi afişa un motto al suporterilor albanezi, steagul Albaniei şi un video motivaţional. Echipa naţională de fotbal a României a pierdut, duminică, meciul cu Albania, scor 0-1, în grupele Euro 2016.

Site-ul FRF, spart de catre hackeri albanezi
Site-ul FRF, spart de către hackeri albanezi

UPDATE O anchetă a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române a fost deschisă după ce site-ul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a fost atacat de hackeri care au schimbat pagina de start cu o altă interfaţă unde era scris „Albania" şi apăreau mesaje naţionaliste.

Cercetările demarate de Poliţia Română se fac într-un dosar penal deschis pentru infracţiunile de acces neautorizat la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice, arată surse din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru News.ro.

Atacul cibernetic asupra site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal a presupus schimbarea paginii de start a site-ului frf.ro cu o altă pagină pe care era scris „Albania"

"În roşu şi negru mă îmbrac, am vulturul pe piept. Ţin capul sus, pentru drapel îmi dau viaţa. Este bine să fii albanez", este mesajul apărut pe site.

Atacul a purtat semnătura grupului de hackeri nofawkx-al care şi-au trecut inclusiv datele de contact. De-a lungul timpului nofawlkx au dat mai multe atacuri care au vizat site-uri din întreaga lume.

Hackerul s-a intitulat "nofawkX-al" şi a publicat chiar şi adresa lui de e-mail. Redăm mai jos mesajul complet de pe prima pagină a site-ului frf.ro, care a fost însoţit de un video de pe Youtube cu titlul "Romania vs Albania Motivational Promo 2016":

"Hacked by nofawkX-al

OFFICIAL WEBSITE OF ROMANIA FOOTBALL FEDERATION

Red And Black I Dress, Eagle On My Chest, Keep My Head Up For The Flag I Die, It's Good To Be Albanian"

Versurile reprezintă refrenul melodiei "Albanian" a formaţiei Etno Engjujt şi se traduc "În roşu şi negru mă îmbrac, un vultur am pe piept, ţin capul sus, pentru steag mor, este bine să fii albanez".

Problema nu a fost remediată până în prezent de către administratorii site-ului Federaţiei Române de Fotbal.

Sursa: Mediafax

Etichete: frf, site FRF, site FRF hackeri albanezi

0/3 COMENTARII
BUhuhu
22 Jun 07:45
+0
VOTURI
-0
Timpul a trecut, pana si albanezii ne-au depasit. Numai noi am ramas pe loc, niste papagali cu tara noastra de hoti si de rahat.
Ing
22 Jun 01:39
+0
VOTURI
-0
Deci albanezii ăştia sunt mai buni ca noi şi la hacking, nu doar la fotbal :))
Andrei
22 Jun 00:28
+0
VOTURI
-0
Mai bine pechinez decat albanez

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE