PENE DE CURENT, vineri, în cartierul Militari şi în clădirea Teatrului BulandraUPDATE: Mai mulţi bucureşteni au avut parte de pene de curent în ultima perioadă. Curentul electric a fost întrerupt, vineri, şi în clădirea Teatrului Bulandra. Asta după ce, tot vineri, un bucureştean care locuieşte în cartierul Militari s-a plâns că locatarii din trei blocuri au ajuns într-o situaţie disperată, după ce au stat mai bine de 17 ore fără curent electric. Abia vineri, în jurul orei 11.40, s-a reluat alimentarea cu energie electrică, după ce a fost oprit curentul electric de joi, de la ora 18.00. Mai mult, situaţia s-a repetat şi săptămâna trecută, când au rămas ore în şir fără curent electric.

PANA DE CURENT in Sectorul 6. Mai multe cartiere au ramas fara curent electric
PANĂ DE CURENT în Sectorul 6. Mai multe cartiere au rămas fără curent electric
Foto: Agerpres

UPDATE: Curentul electric a fost întrerupt, vineri dimineaţă, pe Bd. Schitu Măgureanu nr. 1 şi pe o porţiune din Calea Plevnei, din cauza unor defecţiuni. Penele de curent au afectat şi clădirea Teatrului Bulandra. Cei care lucrează în zonă au sesizat primele probleme vineri, de la ora 9.00. Nici în jurul orei 13.30 nu s-a reluat alimentarea cu energie electrică în zonă, potrivit sesizării făcute de un cititor B365.ro.

Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii Enel Distribuţie Muntenia au precizat că pana de curent din perimetrul care cuprinde intersecţia Bd. Schitu Măgureanu - Calea Plevnei a fost produsă de un cablu defect, iar ulterior s-a defectat şi rezerva, pe fondul consumului extrem de ridicat de energie electrică din această perioadă. Oficialii Enel Distribuţie Muntenia au mai precizat că echipele de intervenţie sunt la faţa locului şi fac lucrări pentru remedierea defecţiunii.

SITUAŢIE DISPERATĂ pentru mai mulţi locuitori din cartierul Militari: Au rămas FĂRĂ CURENT 17 ore

Emanuel Cristian Grigorcea locuieşte cu chirie în blocul R5C, situat pe Str. Veteranilor nr. 18, din cartierul Militari. Bărbatul s-a plâns că a ajuns într-o situaţie disperată, în contextul în care, mai bine de 17 ore a rămas fără curent electric. Astfel, el a fost forţat să suporte căldura sufocantă, fără să poată folosi ventilatorul sau aparatul de aer condiţionat. Mai mult, acesta a precizat că, din cauza penei de curent, i s-a stricat toată mâncarea în frigider.

"În curând voi fi nevoit să mă duc în maşină şi să le cuplez telefonul la bateria maşinii, ca să am la dispoziţie un mijloc de comunicare. Este strigător la cer! Nu se mai poate! Nimeni nu se sesizează. Este sfidător! Cum să stai mai bine de 15 ore fără curent? Toţi cei din zonă au curent şi noi nu. Nu se poate aşa ceva. Sunt constructor, am 50 de ani, lucrez în Germania de patru ani, fac case, dar nu m-am confruntat cu aşa ceva. Am venit în ţară, în concediu, şi uitaţi cu ce m-am ales! Azi-noapte am ieşit pe stradă, că nu aveam ce face în casă. Am avut noroc să mă mai răcoresc puţin pentru că a fost furtună şi am avut parte de câţiva stropi de ploaie", a spus, disperat, bărbatul.

Bucureşteanul a mai precizat că, în total, trei blocuri din zonă au fost în aceeaşi situaţie. La parterul unuia dintre imobile se află şi un magazin Shop&Go, care a apelat la o măsură de urgenţă pentru a preveni deteriorarea alimentelor. "Cei de la Mega Image-ul de la intersecţia Str. Apeductului cu Str. Virtuţii şi-au adus un generator azi-noapte, ca să nu li se strice mâncarea", a explicat Emanuel Grigorcea.

Potrivit bucureşteanului, situaţia de acum nu este singulară. Astfel, spune el, şi săptămâna trecută au avut loc mai multe pene de curent, una între orele 22.00 - 5.00 şi alta între orele 16.00 - 20.00, în plină caniculă.

Emanuel Grigorcea a mai declarat, pentru B365.ro, că a făcut în nenumărate rânduri sesizări la Enel, iar operatorii telefonici i-au transmis că vor trimite sesizarea către departamentele abilitate, dar nu i-au spus care este cauza penelor de curent din ultima perioadă şi nici când se va remedia problema. "După atâtea ore ei spun că vor cerceta problema, când se ştie că de două săptămâni ne confruntăm cu pene de curent? Nu mai ştiu unde să mă duc şi cui să mă adresez. Eu ştiu că sunt privatizaţi acum, dar nu le pasă. Înainte era Ministerul Energiei, aveai cui să te adresezi. Am sunat la relaţii cu clienţii, mi-au răspuns după vreo 10 minute şi mi-au zis că ei sunt de la call center şi să mă adresez prin e-mail. Unde să mă adresez dacă nu am curent?", a declarat, intrigat, bărbatul.

Potrivit reprezentanţilor Enel Distribuţie Muntenia, pana de curent a fost provocată de un întrerupător defect, care e în curs de remediere, angajaţii Enel fiind la faţa locului, pentru a face reparaţii.

O pană de curent s-a produs joi după-amiază şi în Sectorul 1 al Capitalei, însă situaţia a fost remediată în jurul orei 20.00, potrivit reprezentanţilor Enel Distribuţie Muntenia.

În perioadele caniculare, apar frecvent intreruperi în alimentarea cu electricitate, cauzate de suprasolicitarea reţelei, pe fondul folosirii intense a aparatelor de aer condiţionat.

Etichete: curent electric, Enel Distribuţie Muntenia, întrerupere curent, întrerupere curent electric, Militari, pană de curent, Piaţa Veteranilor, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE