Skanska vrea să mai construiască un turn de birouri în nordul CapitaleiSkanska îşi continuă expansiunea pe piaţa locală. După terenul de 21.000 cumpărat în vestul Capitalei, Skanska a finalizat recent achiziţia unui alt teren din nordul Bucureştiului, potrivit surselor Economica.net.

Skanska vrea sa mai construiasca un turn de birouri in nordul Capitalei
Skanska vrea să mai construiască un turn de birouri în nordul Capitalei
Foto: sxc.hu

Skanska pregăteşte terenul pentru un nou proiect de birouri, tot în zona Barbu-Văcărescu, acolo unde mai are în construcţie cea de-a treia clădire din proiectul Green Court, anunţă Economica.net.

În luna iulie a acestui an, o firmă controlată de suedezii de la Skanska a obţinut un certificat de urbanism pentru construcţia a două turnuri de birouri cu o înălţime de 12 etaje, pe un teren de pe strada Fabrica de Glucoză nr. 7. "Treaba noastă este să ne uităm la tot ce e posibil în zona de nord, de exemplu, iar terenul de pe Fabrica de Glucoză este unul dintre cele la care ne uităm, dar nu anunţăm nimic decât atunci când devenim proprietari", a declarat în toamna acestui an, Marcin Łapiński, Preşedinte Skanska Property România.

Recent, compania a finalizat tranzacţia de achiziţie a terenului de la Romanel, care şi-a adjudecat acest teren în toamna lui 2013, pentru suma de 270 de euro/mp.

Terenul de 8.900 de mp a aparţinut Institutului Naţional al Lemnului, aflată în faliment. În total, Romanel a pătit pentru teren 2,39 milioane de euro plus TVA. Pentru vânzarea terenului către Skanska, Romanel a încasat cel puţin 4,7 milioane de euro, fără TVA. Estimarea a fost realizată pe baza unei decizii a adunării generale a Romane din primăvara acestui an, când s-a decis vânzare terenului la un preţ minim de 530 de euro/mp, fără TVA, potrivit Termene.ro.

"Vrem să continuăm cu dezvoltări în nord pentru că avem succes şi ne uităm serios la tot ce e de vânzare în această zonă. Pentru a cumpăra un teren, trebuie să te uiţi la mai multe. Ne interesează şi zona de vest, acolo unde sunt chiriaşi care vor să rămână acolo. Suntem în discuţii pentru mai mult de două terenuri, iar până la sfârşitul anului vom anunţa mai multe pe acest subiect", a mai declarat în toamna acestui an, Marcin Łapiński.

La puţin timp de la această declaraţie, Skanska anunţa achiziţia unei parcele de 21.000 mp din terenul fostei fabrici Pumac, de la Alain şi Alexis Bonte, cei care controlează lanţul de farmacii Centrofarm. Terenul fostei fabrici Pumac are o suprafaţă totală de 70.000 mp, şi estre deţinut şi de Ion Rădulea, proprietarul Sema Parc.

Luna trecută, Skanska a obţinut un certificat de urbanism pentru acest teren.

Compania suedeză Skanska a finalizat pe piaţa locală primele două clădiri de birouri din Proeictul Green Court şi le-a vândut companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Mai mult pe Economica.net.

Etichete: Skanska, terenuri, turn de birouri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE