Noul trotuar din Piaţa Unirii, distrus la nici două luni de la reparaţieNici două luni nu au trecut de când au început lucrările de refacere a trotuarelor din Piaţa Unirii că acestea au fost abandonate odată cu venirea iernii. Acum, imaginea din zonă arată deplorabil, o bună parte din noul trotuar s-a spart, iar reluarea lucrărilor va avea loc abia peste două luni. Între timp, miilor de trecători din zonă nu le rămâne decât să facă slalom printre dalele sparte şi găurile din pavaj. 

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, B365.ro anunţa că au început lucrările de refacere a trotuarelor din zona Unirii, o lucrare bine-venită în contextul în care unele din trotuare nu mai fuseseră schimbate dinainte de Revoluţie.  

Din păcate, de acum două luni şi până în prezent lucrările nu par să fi evoluat, ci chiar s-au deterioriat. Trotuarele arată acum mai degrabă ca într-un cartier mărginaş, nu ca într-o zonă cu un trafic pietonal uriaş, frecventată de mulţi turişti străini. În plus, niciun muncitor nu se mai zăreşte de săptămâni bune pe "şantier".  Venirea iernii şi a Sărbătorilor a oprit însă lucrările, iar pavajul care a fost montat arată deplorabil, multe dale sunt deja crăpate sau sar complet din asfalt. Administraţia Străzilor anunţă că lucrările vor fi reluate în luna martie, odată cu încălzirea vremii, care va permite efectuarea lucrărilor.

Multe dintre dalele noi sunt deja crăpate, sparte, sau nu sunt bine fixate în trotuar. De asemenea, există multe dale care au ieşit din pavaj. În dreptul magazinului Unirea, noile dale au fost amenajate doar pe o parte a trotuarului, iar restul a rămas decopertat odată cu oprirea lucrărilor.  

Aceeaşi situaţie se prezintă şi vizavi de magazinul Unirii, la trotuarele din dreptul staţiei de metrou Piaţa Unirii 1 şi la cele dinspre Palatul Justiţiei. În dreptul ieşirii de la metrou, trotuarul a rămas decopertat, iar dalele de la margine s-au desprins şi s-au spart. 

 

În dreptul semaforului dinspre staţia tramvaiului 32, trotuarul a fost refăcut în întregime, însă chiar în mijlocul lui mai multe dale sunt desprinse şi sparte.

"Lucrarea nu este finalizată, termenul este luna septembrie. Aşteptăm ca firma de construcţii să predea lucrarea conform termenilor şi condiţiilor din contractul semnat cu Primăria Municipiului Bucureşti. Dacă nu va fi realizată conform standardelor, lucrarea nu va fi  recepţionată. De asemenea, dalele sparte vor fi înlocuite pe cheltuiala constructorului, nu plătim dalele sparte din banii municipalităţii." a afirmat Carmen Dincă, purtător de cuvânt la Administraţia Străzilor, instituţia subordonată Primăriei Municipiului Bucureşti care se ocupă de lucrarea din Piaţa Unirii. 

Dispariţia tonetelor şi standurdilor de ziare din faţa Magazinului Unirea nu a lărgit spaţiul pietonal, după cum era aşteptat, ci doar a contribuit la "amenajarea" unui spaţiu improvizat de parcare pentru câteva maşini.

În dreptul Hanului lui Manuc, acest bloc de beton abandonat încomodează circulaţia pietonală de peste un an.  

Sutele de pietoni care traversează zilnic semaforul din Piaţa Unirii sunt nevoiţi să se înghesuie printre maşinile parcate şi parcagii aferenţi. 

Chiar şi reputatul arhitect Şerban Sturza a acuzat, recent modul în care sunt pavate străzile Capitalei. "În Bucureşti, piatra (n.r. pavajul stradal) se pune într-o pojghiţă de doi centimetri, pentru că restul se fură. Cu toate că piatra trebuie să reziste zeci şi zeci de ani. În alte oraşe piatra are dimensiuni mari, aici are dimensiuni mici. În alte oraşe piatra e de bună calitate, aici se ia piatra cea mai proastă" a declarat arhitectul într-o conferinţă de presă ce a avut loc pe 22 ianuarie. 

Etichete: promo

0/17 COMENTARII
Antisictirescu
16 ian 00:58
+0
VOTURI
-0
Sictirescu, pe tine te-au angajat cei de la primarie sa le ti tu galerie? Personal, parcurg ZILNIC zona de la gura d metrou Unirii (iesirea de la Covriluca unde stau toti zgarcitii la oferta de 50 de bani mai putin ) pana spre dealul Mitropoliei si am vazut cu ochii mei cum s-au scos plac bune, intacte si inlocuite cu altele ! DE @ ORI !!!! NE prostesc in fata si noi luam parte la asa ceva. ...pe langa alte discutii de materiale /calitate proasta...
iulia
01 feb 13:45
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2011/04/22/pericol-primaria-capitalei-deconteaza-cheltuielile-de-spitalizare-nu-si-daca-va-rupeti-gatul/
iulia
01 feb 13:44
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2011/08/12/ruleta-ruseasca-trotuarul-cat-pasul-de-furnica-pietoni-treceti-testul-la-barna/
big
01 feb 06:43
+0
VOTURI
-0
Baaaaaaaii, nu mai au cainii unde sa se ca.e, ca doar de aia punem granit nu???
Pixel
31 ian 19:22
+0
VOTURI
-0
Care arhitect a putut aproba sa se monteze dale de 20x20cm pe un culoar de trafic pietonal intens? Parca si-a pavat curtea personala! Propun sa plateasca el din buzunar; pentru tot de la stat se va acoperi "problema", pana la urma. Lasand la o parte munca de mantuiala, dalele anterioare aveau dimensiuni corespunzatoare. Iar dupa 25 ani, aratau mai bine decat astea noi dupa 1 luna. Sa dea naiba sa le schimbe in continuare, pe tot bulevardul!
OUL
31 ian 18:09
+0
VOTURI
-0
Mama ei de tara. Nici n am trecut pe la Unirii sa vad pavajele alea ca aud ca s au si spart. Totul se face de mantuiala pe cei mai multi bani posibil. Adica investitie minima(calitate joasa) si castig maxim. Nu mai stiu unde am vazut ca o banca de parc costa 6 mii eur.Uite, de aceea Romania este unde este.Mai este adevarat si faptul ca noi, romanii nu meritam sa avem nimic pt ca distrugem tot. Vad cosuri de gunoi smulse/rupte, banci devastate. Pacat de oamenii civilizati din tara asta.
virus
31 ian 17:03
+0
VOTURI
-0
Aha, nu mai e acum vinovat primarul general, sunt altii, eventual de ce nu tot... Videanu !
fronezaur
31 ian 14:14
+0
VOTURI
-0
jos alina roman din fruntea administratiei strazilor!
Dan
31 ian 13:37
+0
VOTURI
-0
Cine a aprobat "lucrarea", primarul sau consiliul general ???????
RADU
31 ian 13:28
+0
VOTURI
-0
CElor CARE AU CAUTA EXPLICATII IN "VREME", "SLABA CALITATE" "TRAFIC" etc.le aduc aminte ca exista un PRIMAR CARE TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU TOATE ACESTEA. FACETI UN MIC EFORT DE MEMORIE SI SPUNETI EXACT CE ATI FI SPUS PE VREMEA LUI VIDEANU.SA STITI CA NU DOARE.
frone
31 ian 12:44
+0
VOTURI
-0
S-au spart dalele pentru ca masinile urca pe trotuar, iar acele dale nu sunt facute pentru trafic intens auto. Din pacate cu toate ca exista parcare al Unirea si la Cocor masinile sunt parcate pe trotuare cu aprobarea politistilor care patruleaza in zona.
Petre Eduard
31 ian 12:36
+0
VOTURI
-0
SA-U DETERIORAT CA O LUCRARE NU SE FACE TOAMNA IARNA CI PRIMAVARA VARA !! ASTAI MOTIVUL.NU TREBUIA SA SE DEA APROBAREA CA TROTUARELE SA FIE FACUTE IN SEZONU RECE !!!! PRIMAVARA SE FAC REABILITARI SI REPARATII NU CAND DA GERU , DA MUNCITORII AU FACUT PE DOS :(
Petre Eduard
31 ian 12:34
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg cum sa repari un trotuar , bulevard toamna?Toamna abea daca au muncitorii cateva zile cu soare sa puna placile la linie sa se prinda intre ele , treaba nu se face cand e urat afara si ploua se face cand e frumos si uscat , dar e de mantuiala totu in Bucuresti din pacate :( Si pe BDL Magheru placile alea sunt puse aiurea tot in graba sin bataie de joc , nici macar banci n-au montat pt trecatori , vai de capu lor de muncitori , care si-au batut joc de esteticu orasului :( Ar trebuie reluate lucrarile la trotuare da cand e uscat afara si nu iarna , reabilitarile se fac primavara !!!
Petre Eduard
31 ian 12:30
+0
VOTURI
-0
Sa-u facut lucrari in bataie de joc , trebuia reparate trotuarele in primavara nu in toamna , treaba de mantuiala !
vlad
31 ian 11:33
+0
VOTURI
-0
Sa fim seriosi, situatia nu e mult mai buna nici la Universitate!! Au facut o lucrare de calitate foarte proasta... placile nu sunt la acelasi nivel, sunt foarte subitiri, se sparg... ce gresie stradala e asta daca se sparge la calcare??? Cu ce ma incalzeste pe mine ca nu plateste primaria placile sparte??? Prioritatea primariei trebuie sa fie confortul cetateanului!! Pai ei nu fac lucrari acum pt ca e iarna... dar s-au apucat de ele la sfarsitul lui Octombrie, pe toate bulevardele dintre Romana si Unirea!!! In mod normal ala care a aprobat pornirea lucrarilor ar trebui concediat!! De ce nu se reziliaza contractul si cu firma asta? asa cum s-a facut cu aia de la podul Vacaresti??? Aaaa, poate pt ca asta e pila lui Oprescu???
Sictirescu
31 ian 11:13
+0
VOTURI
-0
Cat de retardat poti sa fi sa spui ca "Noul trotuar din Piaţa Unirii, distrus la nici două luni de la reparaţie", daca “Din păcate, de acum două luni şi până în prezent lucrările nu par să fi evoluat, ci chiar s-au deterioriat” si daca reparatia lor nu s-a finalizat ?!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h