Cum poţi verifica dacă telefonul tău e INTERCEPTATAplicaţia SnoopSnitch avertizează utilizatorii atunci când cineva încearcă să le intercepteze apelurile sau traficul de date.

Cum poti verifica daca telefonul tau e INTERCEPTAT
Cum poţi verifica dacă telefonul tău e INTERCEPTAT
Foto: romaniatv.net

Compania germană Security Research Labs a dezvoltat aplicația de Android SnoopSnitch. Spre deosebire de alte programe apărute după dezvăluirile despre NSA, SnoopSnitch nu maschează traficul de pe mobil și nu încearcă să blocheze atacurile hackerilor.

În schimb, aplicația îi avertizează pe utilizatori în cazul în care un hacker sau un angajat al vreunei agenții de securitate încearcă să le intercepteze apelurile sau traficul de date, informează playtech.ro.

Practic, SnoopSnitch poate detecta dacă cineva folosește sisteme de tip International Mobile Subscriber Identity (IMSI) sau vulnerabilități ale sistemului Android pentru a spiona un dispozitiv. Sistemele IMSI, cunoscute și sub numele de ”stingray” (trad. – pisică de mare), sunt foarte folosite de către hackeri sau agențiile guvernamentale pentru a asculta apeluri private, pentru a citi SMS-uri sau pentru a localiza utilizatorii, folosindu-se de stâlpii de semnal.

Noua aplicație colectează și analizează datele radio pentru a-i avertiza pe utilizatori în cazul în care conexiunea nu este sigură.

Din păcate, nu toată lumea își va putea instala aplicația. SnoopSnitch poate rula numai pe smartphone-urile rootate care rulează Android 4.1 (sau versiuni mai noi) și care sunt echipate cu SoC-uri Qualcomm. O puteți descărca de aici dacă terminalul respectă cerințele de mai sus.

Etichete: aplicație, interceptări, snoopsnitch

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE