Soții Nemeș, căutați pentru fraudă în România, arestați în SUA de către FBISoţii Diana şi Radu Nemeş, acuzaţi de fraudă în România, au fost arestaţi marţi de FBI şi vor fi extrădaţi în România, relatează Nisqually Valley News.

Retinut
Reținut

Dosarul in care apare numele celor doi este acelasi in care este implicat si Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ex-presedinte ANAF, respectiv "Dosarul Motorina", scrie ziare.com.

Radu si Diana Nemes sunt acuzati ca, in complicitate cu fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar de la ANAF, Codrut Marta, au cauzat statului un prejudiciu de 53 de milioane de euro din vanzarea de produse petroliere, transmite Seattle Pi.

Radu Nemes, in varsta de 39 de ani, este acuzat ca a importat si a vandut in Romania aproximativ un milion de tone de motorina, prin intermediul unor societati fictive deschise pe numele unor persoane foarte sarace sau fara adapost.

Diana Nemes, nevasta romanului, este acuzata ca ar fi ajutat la spalarea banilor obtinuti din vanzarea de motorina fara acciza, transferandu-i in conturi din Dubai si, mai apoi, in Statele Unite.

Pentru a putea face asta, sotii Nemes au fost ajutati de reprezentanti ai autoritatilor fiscale din Romania, arata sursa citata. In total, 20 de persoane sunt cercetate intr-un dosar de coruptie deschis de autoritatile romane in acest caz.

Dosarul "Motorina", in care Blejnar e judecat pentru coruptie, trimis Tribunalului Brasov

"Investigatia procurorilor din cadrul DNA a devoalat un mecanism amplu, evazionist, cu intelegeri dintre persoane care administreaza in fapt sau alte administreaza de drept societati comerciale si care evitand plata accizelor datorate pentru motorina inlocuind-o scriptic cu combustibil slab accizat, fiind vorba despre o diferenta de la 15 la peste 350 euro la tona, si care au reusit sa faca profituri uriase eludand taxele si impozitele care se datorau statului", arata anchetatorii DNA.

Cei doi soti au fost prinsi dupa ce s-au alaturat unei secte dubioase din Statele Unite - Yelt - si dupa ce si-au deschis mai multe pizzerii in zona Seattle.

Au fost arestati si urmeaza sa fie extradati pentru judecare in Romania. Cei doi romani figurau pe lista IGPR a persoanelor date in urmarire internationala.

Etichete: arestaţi, fbi, soții nemeș, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE