Şobolani într-o cofetărie din BUCUREȘTI. Unitatea a fost ÎNCHISĂ de ANPC şi amendată UPDATEO bucureșteancă a fotografiat un şobolan într-o cofetărie din cartierul Militari din Bucureşti. Imaginile au fost postate pe internet, iar comisarii ANPC au mers în control după ce au primit reclamaţie. Cofetăria a fost închisă şi amendată cu 10.000 de lei. 

UPDATE Cofetăria din cartierul Militari din Bucureşti a fost închisă de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi amendată cu 10.000 de lei, în urma unui control făcut după ce un client a reclamat că a văzut un şobolan în cofetărie. La verificări, inspectorii ANPC au descoperit că în cofetărie fusese făcută doar dezinsecţia, nu şi deratizarea, că materia primă folosită era depozitată la temperaturi ridicate sau că prăjiturile nu aveau precizată data la care au fost făcute şi data limită de consum.

Potrivit unui comunicat al ANPC, au fost făcute verificări la Cofetăria Elan din cartierul Militari din Bucureşti după ce un client a reclamat că a văzut un şobolan în cofetărie, iar în urma controlului s-a dispus închiderea unităţii pe o perioada de până la 6 luni şi aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei.

"Comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au desfasurat o actiune de verificare a sesizarii. In urma actiunii de control s-a dispus inchiderea unitatii (Cofetaria Elan) pe o perioada de pana la 6 luni si sanctionarea contraventionala a acestuia cu suma de 10.000 lei pentru nerespectarea legislatiei in domeniul protectiei consumatorilor.

Motivele care au dus la inchiderea temporara a unitatii au fost:

- La data si ora controlului s-a constata ca societatea cu care exista contract de dezinsectie, dezinfectie si deratizare a realizat in data de 15.05.2016 doar dezinsectia;
Pavimentul unitatii nu era igienizat corespunzator, existand zone cu gresie sparta;
- La data si ora controlului din data de 01 iunie, materia prima folosita (margarina) era depozitata necorespunzator , la temperatura mediului ambiant (+35 grade Celsius). Margarina prezenta consistenta fluida. Temperatura de pastrare inscrisa pe eticheta produsului era de 15-25 grade Celsius;
- In spatiile frgorifice existau produse semifabricate, in stare congelata, fara ca unitatea sa detina autorizatie sanitar-veterinara de congelare. Pentru produsele semifabricate nu a putut fi stabilita data limita de consum,neexistand niciun document care sa ateste data fabricatiei;
- In spatiile frigorifice din unitate s-au gasit prajituri, fara posibilitatea de a se identifica data productiei, data limita de consum, neexistand un document in acest sens;
- Spatiile frigorifice prezentau exfolieri de vopsea si zone de rugina si nu existau retete pentru prajituri.

Deficientele mentionate si care au fost consemnate in procesul verbal de constatare a contraventiei intocmite au fost transmise si catre DSVSA Bucuresti si DSP Bucuresti", informează ANPC.

O femeie a surprins în vitrina unei cofetării din cartierul Militari un şobolan care se plimba nestingherit printre torturi şi prăjituri. Indignată, femeia a postat câteva fotografii pe pagina sa de Facebook.

"Ruşine să vă fie, ne otrăviţi copiii!", a scris aceasta pe internet alături de imaginile respective.

În scurt timp, postarea a împânzit internetul şi peste 2. 300 de persoane au distribuit fotografiile.

Etichete: cofetarie militari, Militari, sobolan, sobolan bucuresti, sobolan cofetarie

0/1 COMENTARII
eeeiii
02 Jun 15:52
+0
VOTURI
-0
Era turcescu sub acoperire... :)))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h