ŞOCANT: Animale în putrefacție, lăsate de izbelişte lângă o şcoală din CapitalăLa începutul acestei săptămâni, reporterii B365.ro au găsit, lângă o şcoală din Capitală, doi şobolani şi o cioară, în stare de putrefacţie. În ciuda faptului că animalele reprezintă un focar de infecţie, ele au fost lăsate să zacă în continuare, lângă instituţia de învăţământ.

Pe iarba de lângă gardul Şcolii Nr. 22 Mexic din Sectorul 3 al Capitalei, printre excrementele de câini, gunoaie, oase şi frunze moarte, zac, în stare de putrefacţie, doi şobolani şi o cioară. Animalele au rămas acolo, în ciuda faptului că reporterii B365.ro au sesizat această problemă încă de la începutul acestei săptămâni. Astfel, şi vineri, cele trei animale moarte zăceau neclintite lângă instituţia de învăţământ, fără ca vreun angajat al companiei de salubritate să ţină cont de faptul că elevii, în special cei din clasele mici, s-ar putea îmbolnăvi atingând aceste leşuri.

Principala vină în acest caz o au angajaţii ADP Sector 3 şi Rosal, care nu au curăţat spaţiul verde de lângă gardul Şcolii Mexic, deşi intră în atribuţiile lor.

"Şobolanii, mai ales, pot muri de leptospiroză, care se transmite prin urină şi deci pot avea pe blană aceste bacterii. Copiii care ating aceşti şobolani şi mănâncă apoi fără să se spele pe mâini se pot îmbolnăvi de leptospiroză. Leptospiroza se tratează cu antibiotice şi se manifestă prin icter, insuficienţă renală şi chiar meningită. Leptospirele afectează în special ficatul şi rinichii. Riscurile cresc în special când temperaturile sunt mai ridicate. O altă problemă o reprezintă cauza morţii lor. Dacă şobolanii au murit de ceva toxic atunci cresc riscurile. Teoretic şobolanii morţi reprezintă un focar de infecţie pentru că orice microb care apare acolo poate cauza apariţia unei boli, mai ales când sunt leziuni pe piele, care se pot infecta", a explicat, pentru B365.ro, doctor Adrian Abagiu, medic primar la secţia clinică boli infecţioase adulţi din cadrul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Etichete: rosal, şcoală Bucureşti, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE