Şoferii din Capitală, supravegheaţi de poliţiştii pe motociclete. Agenţii pe două roţi ies în traficŞoferii  indisciplinaţi din Capitală vor fi vânaţi şi de poliţiştii pe motociclete, odată cu venirea primăverii. Sâmbătă, agenţii de la Brigada Rutieră şi-au scos din garaje bolizii pe două roţi, la antrenament. Începând de săptămâna viitoare, poliţiştii motociclişti vor fi prezenţi în traficul din Bucureşti.

Politisti de la Rutiera si paramedici SMURD pe motociclete, in traficul din Bucuresti
Poliţişti de la Rutieră şi paramedici SMURD pe motociclete, în traficul din Bucureşti

Agenţii de poliţie rutieră au început antrenamentul cu motocicletele din dotare, pentru ca în cel mai scurt timp să-şi facă simţită prezenţa în trafic. 77 de motoare au fost scoase din garaje, sâmbătă, pentru testele dinainte de a ieşi pe străzile Capitalei.

Antrenamentele s-au desfăşurat pe aleile din spatele Complexului Comercial Băneasa unde „poliţiştii rutieri pe două roţi" au oferit un spectacol inedit, exersând mersul în coloană, cu diferite viteze şi ocolirea jaloanelor, cu scopul de a-şi testa îndemânarea de care vor avea nevoie în trafic pentru a „alerga" după şoferii indisciplinaţi, se arată într-un comunicat de presă al Brigăzii Rutiere.

Pe străzile Bucureştiului vor fi de anul acesta şi mai mulţi paramedici SMURD, tot pe două roţi. 23 de specialişti vor fi pregătiţi să intervină în cazul unor accidente grave şi să acorde primul ajutor până la sosirea ambulanţelor, relatează stiri.tvr.ro.

În 2015, doar două astfel de motociclete SMURD circulau în Capitală. S-au folosit în Centrul Vechi, polul distracţiei, unde străduţele înguste fac dificil accesul ambulanţelor.

"Mobilitatea crescută a motocicletelor determină o eficienţă mai mare a intervenţiei în trafic pentru combaterea abaterilor de la normele rutiere generatoare de accidente de circulaţie. Intervenţia este necesară şi pentru faptul că numărul motocicletelor şi motoscuterelor este în continuă creştere pe străzile Capitalei", se mai arată în comunicat.

Anul trecut a fost unul negru pentru poliţiştii din Bucureşti pentru că şi-au pierdut doi colegi. Agentul Bogdan Gigină a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce însoţea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Un alt poliţist rutier, Gheorghe Ionescu, a fost lovit mortal de un şofer turc pe care încerca să-l tragă pe dreapta.

SFATURI pentru motociclişti şi şoferi:

Pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite, Brigada de Poliţie Rutieră recomandă motocicliştilor:

- evitaţi accelerările excesive şi nu conduceţi cu viteza mai mare decât limita legală;
- folosiţi ziua, permanent, luminile de întâlnire evitând deplasarea între benzile de circulaţie;

- purtaţi atât dumneavoastră cât şi pasagerul care vă însoţeşte căşti de protecţie omologate;
- nu conduceţi în timp ce vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
- nu faceţi "slalom" printre autovehiculele în mişcare;
- asiguraţi-vă că dispuneţi de spaţiu de frânare suficient;
- păstraţi permanent contactul ambelor roţi cu suprafaţa carosabilului;

Recomandări pentru conducatorii auto:

- atenţie la schimbarea direcţiei de mers. Oricând din spate sau din faţă poate aparea un motociclist;
- înainte de a deschide portierele, asiguraţi-vă că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil şi pentru pasagerii din vehiculul dumneavoastră;
- la plecarea de pe loc, asiguraţi-vă că nu puneţi în pericol siguranţa deplasării unui motociclist;
- atunci când sunteţi depăşit, nu măriţi viteza de deplasare şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.

Etichete: poliţia rutieră, polițiști București, politisti motociclete

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE