Şoferii RATB, OBLIGAŢI să menţină AERUL CONDIŢIONAT PORNIT. Câte autobuze RATB au această dotareŞoferii autobuzelor RATB dotate cu aer condiţionat sunt obligaţi să îl pornească atunci când temperatura depăşeşte 28 de grade Celsius. Având în vedere că Bucureştiul este sub atenţionare COD GALBEN de caniculă astăzi şi sunt anunţate până la 37 de grade Celsius, ar trebui să găsiţi aer condiţionat în toate vehiculele Regiei care au această dotare.

Soferii RATB, OBLIGATI sa mentina AERUL CONDITIONAT PORNIT. Cate autobuze RATB au aceasta dotare (sursa foto- Cristian Munteanu/ Mediafax Foto)
Şoferii RATB, OBLIGAŢI să menţină AERUL CONDIŢIONAT PORNIT. Câte autobuze RATB au această dotare (sursa foto- Cristian Munteanu/ Mediafax Foto)

Anca Alvirescu, reprezentant RATB, a declarat pentru B365.ro că 500 dintre autobuzele Mercedes ale Regiei au în dotare aer condiţionat. În cazul în care aparatul de aer condiţionat este defect, aşa cum ne informează diverse afişe lipite de şoferi în autobuzele care circulă zilnic în Capitală, acestea sunt retrase din circulaţie, verificate, iar problema este remediată - cel puțin teoretic, conform reprezentanților RATB.

Conform sursei citate, şoferii RATB care conduc un vehicul dotat cu aer condiţionat sunt obligaţi să îl pornească atunci când temperaturile depăşesc 28 de grade Celsius. Aşadar, astăzi, în plin COD GALBEN de caniculă şi temperaturi de 37 de grade Celsius, ar trebui să găsim aerul condiţionat pornit în toate maşinile Regiei care au acest aparat.

Şefii de sindicat declarau însă, anul trecut, că, în majoritatea autobuzelor RATB, şoferii opresc intenţionat aparatul de aer condiţionat, pentru a nu consuma combustibil.

Totodată, luna trecută, 16 şoferi şi mecanici, dar şi doi dintre şefii Autobazei Titan au fost audiaţi la Poliţia Capitalei, fiind suspectați că au furat combustibil din autobuze, pentru ca mai apoi să-l vândă. Poliţiştii au declarat, pentru Digi 24, că aceştia opreau aerul condiţionat din autobuze, ca să economisească motorina şi să poată fura mai mult.

Vă reamintim de asemenea că, în luna aprilie, directorul general al RATB a anunţat că în acest an vor apărea 6 tramvaie cu aer condiţionat pe străzile Capitalei.

Etichete: aer condiţionat, aer conditionat ratb, autobuze aer conditionat, RATB, realitatea

0/6 COMENTARII
gabi
08 iul 18:34
+0
VOTURI
-0
Alo Militia Rutiera ce faceti cu trotuarele de pe Calea Mosilor, acolo circula autoturisme nu si pietoni. Va faceti ca nu vedeti.
Florin
08 iul 18:29
+0
VOTURI
-0
Pe liniile 105, 139, 226 NU prea functioneaza. In concluzie linsati soferii ca nu dau drumul ca sa fure ei motorina.
Ing.
08 iul 17:09
+0
VOTURI
-0
Degeaba zic ei că va funcţiona peste tot... multe autobuze nu mai au curele de transmisie pentru alimentarea climatizării, altele nu au freon şi nici normă de motorină pentru aerul condiţionat nu se dă... sunt multe maşini unde nici măcar aerul condiţonat pentru şofer/vatman nu mai funcţionează. Să nu mai vorbim de cele fără climatizare, care sunt şi ele destul de multe.
ghilotina
08 iul 13:57
+0
VOTURI
-0
Ce aer conditionat ? Alo RAR-UL si POLITIA RUTIERA(dormiti) va semnalez un pericol public numit RATB . Faceti-le tata revizia tehnica la rablele si harburile astea de asa zise tramvaie , troleibuze si autobuze si afisatile pe geamurile lor sa le vada toata lumea si ca nu-si pun viata in pericol urcand in ele.
calator
08 iul 12:22
+0
VOTURI
-0
au inceput sa il foloseasca - cel putin pe linia 282 il deschid
Cris
08 iul 12:12
+0
VOTURI
-0
Nici nu ar trebui sa-i lasa se iasa pe poarta garajului fara aerul conditionat pornit, pe caldurile astea...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h