Șoferii români ar putea scăpa de rovinietăRovinieta ar putea deveni istorie. Comisia Europeana discută în această perioadă introducerea unui sistem unic de taxe rutiere în toate statele Uniunii. 

Șoferii romani ar putea scapa de rovinieta
Șoferii români ar putea scăpa de rovinietă

Violeta Bulc, comisarul European pentru Transporturi, a declarat că deja s-au făcut demersuri pentru constituirea unui sistem european de taxe rutiere pentru autoturisme şi vehicule de transport marfă, sistem care ar urma să fie aplicat în toate ţarile din Uniunea Europeană care percep cetăţenilor taxe de drum, potrivit stirileprotv.ro. 

O dispută dintre Comisia Europeana şi guvernul german pare să fi declanşat aceste demersuri, după ce Berlinul a anunţat introducerea unei taxe pentru autoturismele care circula pe autobahn incepand din 2016. Valoarea taxei va fi de aproximativ 88 de euro pe an.

Violeta Bulc consideră discriminatorie această taxă deoarece ar urma să fie plătită doar de şoferii ale căror maşini nu sunt înmatriculate în Germania. Oficialii germani însă se disculpă declarând că toata lumea va plăti taxa, doar că şoferilor germani le va fi rambursată printr-o scutire la impozitul pe maşină.

Introducerea taxei a fost amânată pentru luna februarie, iar aceasta ar putea elimina practic rovinieta. În prezent, valoarea rovinietei pentru autoturisme este de aproximativ 130 de lei pentru un an, în timp ce taxa anuală propusă de Germania va fi de 88 de euro pe an.

Etichete: Comisia Europeană, rovinietă, taxa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h