Şoferii vor putea plăti amenzile la jumătate în primele 15 zileAmenzile auto vor putea fi platite la jumatate, in termen de 15 zile, la orice banca, trezorerie sau primarie, procesul verbal urmand sa contina pretiparite datele de plata, cu un cont unic la Finante, potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Finante.

Soferii vor putea plati amenzile la jumatate in primele 15 zile
Şoferii vor putea plăti amenzile la jumătate în primele 15 zile
Foto: gazetabt.ro

"Avem un proiect de lege in Parlament pentru plata amenzilor auto de catre persoanele fizice, poate am putea grabi putin lucrurile. Procedura actuala ar putea fi inlocuita cu efectuarea platii oriunde, pentru ca procesul verbal va contine informatiile de plata", a declarat joi Valentin Mavrodin, director general al Directiei Generale Trezorerie si Contabilitate Publica din cadrul Ministerului Finantelor Pubice, intr-o conferinta organizata de Visa si Ziarul Financiar, cu ocazia aniversarii a 20 de ani a pietei cardurilor.

Proiectul ar putea fi implementat pana la sfarsitul anului viitor, scrie ziare.com.

El a precizat ca amenzile vor putea fi platite la orice banca, trezorerie, primarie, respectiv oriunde exista un sistem care permite o plata de catre o autoritate locala.

Plata se va efectua intr-un cont unic, la Trezoreria Finantelor Publice.

Toate procesele verbale vor fi pretiparite cu o serie unica cu cifra de control, contul unic, iar politistul trebuie sa completeze doar suma si CNP-ul persoanei respective.

"Procesul verbal va fi introdus in sistem de catre politisti. Astfel, toate informatiile se vor reconcilia imediat, nu vor mai fi situatii in care te duci la primarie si ti se spune ca nu ai platit amenda, tu spui ca ai platit si te pune sa aduci dovada de plata", a mentionat Mavrodin.

Etichete: amendă, şoferi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE