„Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic, va fi lansat în cinematografele româneşti„Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, va fi lansat în cinematografele româneşti pe 2 februarie 2018.

„Soldatii. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic
„Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic

Filmul spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, care, după ce a fost părăsit de iubita lui, se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu scris de Adrian Schiop şi publicat la editura Polirom în 2013, îi are în rolurile principale pe Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai.

Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, imaginea – de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele – de Maria Pitea, de scenografie a fost responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj – Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic (Serbia), Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin (Belgia).

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages. A fost finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film.

Pelicula va avea premiera mondială pe 10 septembrie şi va beneficia de cinci proiecţii în secţiunea „Discovery” a celei de-a 42-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, care va avea loc în perioada 7 - 17 septembrie 2017.

Premiera de gală va avea loc în prezenţa regizoarei Ivana Mladenovic, a actorului şi scenaristului Adrian Schiop, dar şi a producătoarei Ada Solomon.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” a fost selectat şi în competiţia oficială a Festivalului de Film de la San Sebastián 2017, care va avea loc între 22 şi 30 septembrie.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este distribuit la nivel internaţional de Beta Cinema, iar în România de microFILM.

Etichete: Bucureşti, Ferentari, film ferentari, Ivana Mladenovic, Soldaţii. Poveste din Ferentari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE