Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu pot fi URMĂRIȚI PENALComisia juridică a Senatului a avizat, marţi, cu voturi 8 "pentru", o abţinere şi unul împotrivă, încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft, cazurile urmând să fie discutate în şedinţa de plen de marţi.

Senatorii voteaza miercuri daca incepe urmarirea penala in cazul ANDRONESCU si MIHAILESCU
Senatorii votează miercuri dacă începe urmărirea penală în cazul ANDRONESCU și MIHĂILESCU
Foto: www.titanul.ro

DOSARUL MICROSOFT. PSD blocase o decizie în cazul celor doi, în plină campanie electorală. Raportul Comisiei juridice va fi trimis plenului, care se pronunţă prin vot secret, scrie evz.ro.

În acelaşi dosar este deja urmărit penal şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

DOSARUL MICROSOFT. Potrivit legii, în cazul foştilor miniştri care sunt şi parlamentari este nevoie de încuviinţarea Camerei din care fac parte pentru a începerea anchetei.

DOSARUL MICROSOFT. În ceea ce-i priveşte pe simpli senatori, aceştia pot fi urmăriţi penal, fără acordul camerei superioare. Ridicarea imunităţii este necesară doar atunci când se solicită arestarea, reţinerea sau percheziţia.

DNA a trimis un comunicat prin care anunță că Laura Codruţa Kovesi a transmis, în cursul zilei de 18 noiembrie 2014, către Senat, copii a patru volume conţinând acte de urmărire penală relevante, în ceea ce priveşte faptele pentru care sunt cercetaţi:

ECATERINA ANDRONESCU, în prezent senator, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009; ministru al Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012 şi

PETRU ŞERBAN MIHĂILESCU în prezent senator, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003.

Comunicatul DNA:

Precizăm că la data de 26 septembrie 2014, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - doamna Laura Codruţa Kovesi transmisese procurorului general al P.I.C.C.J, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de cele 2 persoane menţionate care, în perioada în care se presupune că au săvârşit infracţiunile, au îndeplinit funcţia de ministru. Faptele pentru care sunt cercetaţi cei doi sunt următoarele:

ECATERINA ANDRONESCU – abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru

PETRU ŞERBAN MIHĂILESCU - instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani în perioada în care avea calitatea de ministru. şi care au fost efectuate ulterior formulării cererii de aviz pentru începerea urmăririi penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale cu privire la faptă nu are caracterul formulării unei acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă.

Etichete: Ecaterina Andronescu, serban mihailescu, urmărire penală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h