Titus Corlăţean scapă de urmărirea penală. Cererea DNA a fost respinsă de Senat UPDATESolicitarea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale în cazul social-democratului Titus Corlățean, în dosarul "Vot Diaspora 2014", ar putea să fie dezbătută și votată marți în plenul Senatului.

Titus Corlatean
Titus Corlățean

UPDATE 19.14 Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean nu poate fi urmărit penal, au decis senatorii în şedinţa de marţi, respingând solicitarea DNA cu 92 de voturi împotrivă, informează Mediafax.

UPDATE 19.00 Senatorul PSD Titus Corlățean a afirmat că respinge orice acuzație care îi este adusă de DNA în dosarul ''Vot Diaspora 2014'', privind îndeplinirea în mod defectuos a atribuțiilor de serviciu sau încercarea de a împiedica cetățenii României să voteze la alegerile prezidențiale.

"Resping în termeni foarte clari și categorici orice acuzație care îmi este adusă de DNA privind îndeplinirea în mod defectuos a atribuțiilor de serviciu sau încercarea de a împiedica cetățenii României să voteze. Am prezentat o serie de elemente necesare în cadrul Comisiei juridice, unele cunoscute în spațiul public, altele care necesitau explicații pentru a fi bine înțelese și altele (...) care au fost mai puțin menționate în spațiul public sau deloc", a declarat Corlățean, citat de Agerpres.

El a menționat că va aștepta ca adevărul să iasă la lumină. "Ultimul motiv, care este extrem de personal, ține de modul în care mi-am construit viața în toți acești ani și care, rezumând, înseamnă să știu să întorc obrazul atunci când este cazul să-l întorc, să nu doresc răul nimănui și să aștept cu răbdare adevărul, care sunt convins că va ieși la lumină", a spus Corlățean.

UPDATE 18.10 Parlamentul ar trebui să răspundă favorabil cererilor venite din partea justiţiei în cazul anumitor aleşi, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care face referire la cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean.

Şeful statului este de părere că o persoană nevinovată nu are de ce să se teamă, aşa că o anchetă a procurorilor nu trebuie obstrucţionată.

„Nu e treaba Parlamentului să protejeze pe cineva, e un vot care e bine să se analizeze în profunzime cum se dă, dar părerea mea e că nu trebuie obstrucţionată cercetarea penală. Un parlamentar nevinovat va fi găsit nevinovat şi nu se va întâmpla nimic, dar nu pot să concep că printr-un vot în Parlament să fie oprită o procedură care se poate termina fie cu declararea nevinovăţiei, fie cu urmărirea penală. Şi cred că de fiecare dată ar fi foarte bine să se accepte aceste solicitări ale procurorilor", a spus Iohannis, citat de Digi 24.

UPDATE 17.40 Dezbaterea din plenul Senatului în urma căreia se votează cererea DNA privind încuviințarea urmăririi penale a senatorului Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a început.

Comisia juridică a Senatului a respins săptămâna trecută cu cinci voturi "împotrivă", trei "pentru" și un vot anulat, cererea DNA privind începerea urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlățean.

Senatorul PSD Titus Corlățean a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea justiției privind începerea urmăririi sale penale, că acuzațiile DNA sunt "total nefundamentate".

"Am un singur comentariu. Am prezentat în fața comisiei toate argumentele și datele pentru care eu am susținut (...) faptul că suspiciunile rezonabile și acuzațiile DNA sunt total nefundamentate. Eu le-am respins cu argumente", a spus Corlățean.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Titus Corlățean în dosarul "Vot Diaspora 2014".

Etichete: Titus Corlatean, titus corlatean urmarit penal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE