Soluția Raiffeisen Bank pentru a preveni "protestul" celor cu credite în franci elvețieniRaiffeisen Bank a anunțat că limitează depunerile de numerar pentru achitarea creditelor la 5 operaţiuni pe zi, pentru a preveni "protestul" celor cu credite în franci care efectuau depuneri de 1 leu.

Solutia Raiffeisen Bank pentru a preveni "protestul" celor cu credite in franci elvetieni
Soluția Raiffeisen Bank pentru a preveni "protestul" celor cu credite în franci elvețieni
Foto: adevarul.ro

Potrovit Ziarul Financiar, după incidentul de miercuri, de la sucursala Raiffeisen Unirii din Capitală, unde a fost nevoie inclusiv de chemarea Poliţiei pentru a calma spiritele, Raiffeisen a decis să ia câteva măsuri:

"Raiffeisen Bank a luat nota de intentia unor clienti cu credite in CHF, declarata pe retelele de socializare, de a bloca activitatea unor agentii bancare prin depuneri succesive de sume de valori mici (un leu). Pentru a putea deservi toti clientii nostri am organizat in fiecare agentie cate un ghiseu special dedicat acestor operatiuni, astfel incat toti ceilalti clienti sa poata sa efectueze tranzactiile pentru care vin in agentii.

In cursul dupa –amiezii de 11 februarie, un grup de 10 clienti a dorit sa faca depuneri succesive de 1 leu sau mai putin intr-una dintre agentiile bancii din Bucuresti in scopul achitarii unor rate.

Dupa ce au fost indrumati catre ghiseul dedicat acestor operatiuni, acestia au devenit violenti si au agresat verbal personalul agentiei precum si pe ceilalti clienti prezenti in agentie. In consecinta, a fost apelata sectia de politie din zona.

Raiffeisen Bank le cere scuze clientilor afectati de comportamentul persoanelor in cauza. De asemenea, consideram ca aceasta modalitate de exprimare constituie un abuz de drept.

Potrivit dispozitiilor art. 15 din Codul Civil, "niciun drept nu poate fi exercitat in scopul de a vatama sau pagubi pe altul ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte".

In acest context, am decis sa limitam depunerile de numerar consecutive, cu scopul achitarii ratelor la toate tipurile de credite, la un numar de cinci operatiuni/zi. Consideram ca fiind de rea-credinta actiunea celor care, pe de o parte, nu discuta cu banca situatia lor concreta, pe de alta parte aleg sa blocheze activitatea atat a bancii, cat si a celorlalti clienti."

Etichete: CREDITE FRANCI ELVEȚIENI, Raiffeisen Bank

0/1 COMENTARII
CHF
12 Feb 06:16
+0
VOTURI
-0
„Consideram ca fiind de rea-credinta actiunea celor care, pe de o parte, nu discuta cu banca situatia lor concreta”

Auzi tupeu! Dar banca discută cu mine situația concretă, sau doar îmi spune sec „Plătește!”?
Și nu este cumva același drept exercitat în mod nerezonabil din partea băncii de a mă împiedica să plătesc rata? Poate că n-am decât monede de 1 ban. Ce trebuie să fac? Înainte de a merge la bancă ar trebui să merg să schimb, și să merg la bancă doar cu bani ficsi?

E bine să iau banii de la client, dar doar în condițiile mele?

Renunțați la Raifeissen!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h