Soluţia găsită de autorităţile din Bucureşti împotriva hoţilor de pungi pentru excrementele de câiniBucureştenii care fură pungile de plastic, necesare pentru a strânge excrementele de câine de pe străzi şi trotuare, au ajuns în atenţia autorităţilor. Reprezentanţii administraţiei locale spun că tot mai mulţi hoţi iau aceste pungi acasă şi le utilizează în scop personal, astfel că suporturile special amplasate pe domeniul public rămân mereu goale. Pentru a evita astfel de situaţii, un edil din Capitală spune că a găsit soluţia pentru a veni de hac hoţilor. 

Cum sunt pusi cu botul pe labe hotii de pungi de plastic pentru excremente de caine din Bucuresti
Cum sunt puşi cu botul pe labe hoţii de pungi de plastic pentru excremente de câine din Bucureşti

Pentru a preveni furturile de pungi de plastic, necesare pentru colectarea excrementelor de pe străzi şi trotuare, un primar din Capitală spune că a găsit o soluţie "inteligentă". Edilul spune că pungile au fost inscripţionate şi miros urât, astfel încât cei care le fură să nu le mai poată utiliza, de exemplu, pentru a depozita alimente acasă. 

"Cutiile cu pungi pentru strângerea excrementelor de câini vor fi montate în tot sectorul. Sunt aproximativ 120 în acest moment şi continuăm! Câteva zeci au fost amplasate în mai multe zone încă de anul trecut, dar, din păcate, pungile dispăreau instant... Am găsit însă o soluţie! De acum, cutiile vor fi alimentate cu pungi inscripţionate cu lăbuţe şi care miros urât, astfel că sunt inutile în alte scopuri", a argumentat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care spune că dacă pungile vor fi folosite pentru a depozita alimente, de exemplu, acestea vor căpăta un miros puternic de cauciuc şi nu vor mai putea fi consumate.

Anul trecut, Poliţia Locală Sector 3 a derulat o campanie de informare asupra obligaţiilor pe care le au stăpânii de câini din Capitală, fiind distribuite mai multe flyere în care deţinătorii de animale de companie erau înştiinţaţi asupra riscurilor la care se expun dacă nu curăţă excrementele de pe domeniul public. 

"Peste 2500 de persoane au fost amendate pentru neglijenţa lor. Dar nu cred că trebuie să aşteptăm să fim amendaţi, să plătim până la 500 de lei, mai ales că să strângem în urma câinelui nu e deloc complicat", a completat Negoiţă într-o postare pe pagina personală de Facebook. 

Posesorii de animale trebuie să deţină făraş şi mătură când ies la plimbare 

Potrivit prevederilor legale în vigoare (HCGMB nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti), în timpul plimbărilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligaţia să deţină asupra lor materialele necesare (făraş, mătură) pentru curăţarea locului, iar cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

De asemenea, proprietarii nu au voie să permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere. Accesul cu animale de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. Nerespectarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei. 

De asemenea, la plimbare câinii vor sta în lesă, iar cei din categoria celor agresivi vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

Etichete: excremente de caine, furt, hoţi, miros, pungi de plastic, robert negoita, Sectorul 3

0/2 COMENTARII
hurezan
08 feb 15:51
+0
VOTURI
-0
Politia comunitara trebuie implicata mai mult si in educatia cetatenilor posesori de caini in sensul lamuririi acestora cu aplicarea unui avertisment iar la a doua abatere sanctionarea cu amenda ,nu ar strica si niste camere care s-a surprina comportamentul civic necorespunzator
primarele
18 mar 07:39
+0
VOTURI
-0
Care are bun simt si vrea sa stranga, vine de acasa cu punga in buzunar, n-are nevoie de automate de pungi. Inca o ciordeala la primarie cu ele. Oricum 90% din aia care au caini sunt niste nesimtiti jegosi care n-au nici cea mai mica intentie sa stranga dupa javre, de am ajuns sa facem slalom printre c.c.ti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE