SOLUȚII pentru migranți: 100.000 de locuri de primire NOI pe ruta din BalcaniCele opt țări UE situate pe ruta din Balcani a refugiaților au decis duminică noapte să creeze 100.000 de locuri de primire pentru a gestiona mai bine acest aflux, dintre care 50.000 în Grecia. 

SOLUȚII pentru migranti: 100.000 de locuri de primire NOI pe ruta din Balcani
SOLUȚII pentru migranți: 100.000 de locuri de primire NOI pe ruta din Balcani
Foto: bbc.com

Decizii noi privind criza refugiaților! În timpul unui mini-summit de urgență, cele opt țări UE situate pe această rută, precum și Serbia, Macedonia și Albania au acceptat "creșterea capacităților de primire (a migranților) pentru a ajunge la 100.000 de locuri în Grecia și în Balcanii de Vest", a anunțat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-o conferință de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel și Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați (UNHCR), Antonio Guterres.

Angela Merkel a explicat că aceste locuri vor fi create cu UNHCR pentru că "migranții... se bazează pe această rută de-a lungul Balcanilor".

"Grecia s-a angajat în mod remarcabil" acceptând să creeze, de asemenea cu ajutorul ONU, 30.000 de locuri de primire până la sfârșitul anului, a salutat Merkel.

"În a doua" fază, 20.000 de locuri de primire vor fi create în familii gazdă și locuințe subvenționate de UNHCR, a precizat ea.

"Aceasta va fi o primă etapă pentru o mai bună gestionare a fluxului", a estimat cancelarul.

"Gestionarea fluxului împreună este singura modalitate de a restabili ordinea și încetini afluxul necontrolat de persoane", a pledat Juncker.

În numele UNHCR, Guterres a declarat că tocmai prin intermediul acestor centre de primire se va putea apoi începe înregistrarea solicitanților de azil sirieni, irakieni și din Eritreea în Grecia.

Această procedură este o condiție prealabilă repartizării lor în cadrul celor 28 de state membre ale UE, care au acceptat să împartă sarcina primirii a 160.000 de refugiați pe doi ani pentru a reduce tensiunea asupra țărilor din prima linie. Imigranții economici vor fi repatriați, potrivit declarațiilor la conferința de presă.

Participanții la această reuniune s-au angajat să pună în aplicare începând de luni șaptesprezece măsuri de "restabilire a stabilității gestionării migrației în regiune și încetinire a fluxului printr-o abordare colectivă transfrontalieră".

Printre acestea se numără trimiterea a 400 de polițiști pentru a ajuta Slovenia, copleșită, în înregistrarea mai sistematică a migranților la frontiere și schimbul zilnic de informații între țările vecine.

Sursa: Agerpres

Etichete: Angela Merkel, Comisia Europeană, Jean-Claude Juncker, migranti, refugiati

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE