Somaţiile şi notificările de la ANAF, lipite pe uşa celor care refuză să le primeascăFiscul va lipi pe ușa casei sau firmei celor care refuză să primească actele administrative fiscale (decizii de impunere, somații etc) trimise la domiciliu, potrivit unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală. 

Somatiile si notificarile de la ANAF, lipite pe usa celor care refuza sa le primeasca. De cand
Somaţiile şi notificările de la ANAF, lipite pe uşa celor care refuză să le primească. De când

Procedura va fi aplicată începând cu anul viitor.

Conform proiectului, articolul 47 va fi modificat astfel:

Dacă în procedura comunicării directe a actului administrativ fiscal la domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului ori împuternicitului acestuia, acesta refuză primirea actului sau nu este găsit la domiciliul fiscal, se va afișa pe ușa destinatarului o înștiințare.

Înștiințarea prevăzută trebuie să cuprindă: denumirea organului fiscal emitent; numele și prenumele celui care a făcut afișarea și funcția acestuia; numele, prenumele și domiciliul fiscal celui înștiințat; denumirea, numărul și data emiterii actului administrativ fiscal în legătură cu care se face înștiințarea; anul, luna, ziua și ora când afișarea a fost făcută; semnătura celui care a afișat înștiințarea.

Contribuabilul/plătitorul ori împuternicitul acestuia este în drept să se prezinte la sediul organului fiscal emitent pentru a i se comunica actul administrativ fiscal în termen de maxim 15 zile de la data afișării înștiințării. În situația în care contribuabilul/plătitorul sau împuternicitul acestuia nu se prezintă în acest termen, actul se consideră comunicat la împlinirea acestui termen. Detalii, pe profit.ro.

Etichete: ANAF, Fisc, lipire pe usa, notificare ANAF, somatie fisc

0/2 COMENTARII
adrian
26 May 10:22
+0
VOTURI
-0
Asta face parte din noul plan in care ANAF se vrea partenerul agentilor economici :))))
Cris
26 May 08:40
+0
VOTURI
-0
ANAF este o institutie abuziva care ar trebui desfiintata.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h