SONDAJ. 55% dintre liberali l-ar vota pe Cioloş preşedintele PNLCel mai recent sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic arată că mai bine de jumătate dintre liberali l-ar vota pe actualul premier Dacian Cioloş la şefia PNL. De altfel, liberalii conduc în topul preferinţelor alegătorilor, cu un procent peste Partidul Social Democrat.

SONDAJ. 55% dintre liberali l-ar vota pe Ciolos presedintele PNL (Foto romaniatv.net)
SONDAJ. 55% dintre liberali l-ar vota pe Cioloş preşedintele PNL (Foto romaniatv.net)

La nivelul întregii populaţii, 41% consideră că actualul prim-ministru ar fi o soluţie bună pentru a prelua conducerea PNL. Procentul creşte atunci când vorbim despre răspunsurile date de votanţii PNL. 55% dintre liberali l-ar vrea pe Dacian Cioloş preşedinte al partidului, arată sondajul realizat de Agenţia de Rating Politic. 

De partea cealaltă, Vasile Dîncu nu a reuşit să îi convingă pe social-democraţi şi nici pe votanţii acestora.

Din totalul populaţiei, doar 29 de procente consideră că vicepremierul ar fi potrivit pentru şefia PSD. Cât despre votanţii PSD, doar 33% l-ar dori pe Vasile Dîncu preşedinte la partid.

35% dintre respondenţi spun că ar vota PNL, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare. La un procent distanţă se clasează Partidul Social Democrat. Podiumul este completat de Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu, cu 7,5% din preferinţe. Potrivit sondajului, UDMR s-ar clasa sub pragul electoral de 5%. Două dintre cele mai noi partide, cele fondate de Monica Macovei şi Mircea Geoană, ar obţine, fiecare, 1,5% din voturi.

Cu toate acestea, 51% dintre români şi-ar dori să mai apară şi alte partide. 44 de procente consideră că ţara noastră nu mai are nevoie şi de alte formaţiuni politice.

Românii s-au mai arătat încrezători în reforma partidelor actuale. Peste 60% au răspuns afirmativ la această întrebare.

70% dintre participanţii la sondaj sunt de părere că actualele formaţiuni politice reprezintă mai degrabă interesele liderilor de partid. Doar 6 procente spun că acestea reprezintă interesele alegătorilor, iar 19%, că interesele sunt împărţite echilibrat între populaţie şi liderii de partid.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 6 decembrie, pe un eşantion de 950 de persoane adulte. Marja de eroare este de plus/minus 3,2%, la un nivel de încredere de 95%.

Sursa: realitatea.net

Etichete: dacian ciolos, liberali, PNL, sondaj Agenţia de Rating Politic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE