Sondaj: 58,4% dintre români susţin introducerea stagiului miliar obligatoriuUn sondaj realizat de Inscop Research la comanda cotidianului "Adevărul" arată că 58,4% dintre români cred că în România ar trebui să se reintroducă stagiul militar obligatoriu.

Romania ar putea introduce stagiul militar pe baza de voluntariat
România ar putea introduce stagiul militar pe bază de voluntariat
Foto: botosaninecenzurat.ro

Potrivit sondajului realizat la comanda ziarului "Adevărul", pe lângă cei 58,4% dintre români care susţin introducerea stagiului militar obligatoriu, 31,1% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o asemenea măsură, iar 10,5% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

61,5% dintre bărbați își exprimă acordul cu privire la reintroducerea serviciului militar obligatoriu. În cazul femeilor, procentul este 55,3%.

Pe categorii de vârstă, situația celor care acceptă reintroducerea serviciului militar obligatoriu este următoarea: 48% — între 18 și 34 ani, 57,2% — între 35 și 49 ani, 64,4% — între 50 și 64 ani și se opun 24,6%. 67% dintre persoanele care au vârsta de 65 de ani și peste susţin o asemenea perspectivă.

54,8% dintre locuitorii din mediul urban sunt acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu, iar în mediul rural, 63,1%.

Pe categorii de venituri, 64,9% dintre persoanele cu venituri mici sunt de acord cu o astfel de măsură. La venituri medii, procentul este de 61,2%, iar la venituri ridicate — 47,6%.

Pe regiuni, arată sondajul INSCOP, stagiul militar obligatoriu întrunește acordul a 75,6% dintre locuitorii din Moldova și Bucovina. În Muntenia, Oltenia și Dobrogea, procentul este de 54,2%, în Banat, Crișana și Maramureș — 55,4% și în Transilvania — 53,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" în perioada 23-30 aprilie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Etichete: militar, sondaj, sondaj inscop

0/1 COMENTARII
andii
11 mai 18:01
+0
VOTURI
-0
Eu NU sunt de acord cu SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU deoarece o astfel de perioada petrecuta de barbati in slujba armatei nu este buna. PROPUNERE : sa fie impozitate produsele de lux mai mult (vile, apartamente, autoturisme, conturi la banci, alte produse) si cu acesti bani sa fie procurate ARMAMENT MODERN, avioane de lupta. Oricum Romania NU va face fata singura la ARMATA RUSIEI care este foarte puternica si soldatii nationalisti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE